Fallen Legion: Rise to Glory / Fallen Legion Revenants Review

Η σειρά Fallen Legion μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Yummy Yummy Tummy, Inc., ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η NIS America. Το Fallen Legion συνδυάζει την ένταση των παιχνιδιών δράσης με τις δοκιμασίες που περνά μια αυτοκρατορία, για να δημιουργήσει ένα μοναδικό RPG. Μας δείχνει τη σύγκρουση μέσα από τα μάτια της πριγκίπισσας Cecille, που θα αποκαταστήσει το βασίλειό της στην παλιά του δόξα, και του Legatus Laendur, ενός ιδιοφυούς στρατηγού που πολέμησε στην πρώτη γραμμή για λογαριασμό της Fenumian Empire.


Το Fallen Legion: Rise to Glory μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες, την πριγκίπισσα Cecille και τον Legatus Laendur. Όταν μαθαίνουμε τα σχέδια και τα πλάνα των πρωταγωνιστών για τον πόλεμο, βλέπουμε τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες να συνεργάζονται. Όταν η πριγκίπισσα Cecille μαθαίνει ότι ο πατέρας της είναι νεκρός, αναγκάζεται να πάρει την εξουσία της Fenumia, κάτι που αντιμετωπίζει με θάρρος και υπευθυνότητα.

Στο ξεκίνημα της περιπέτειας, η πριγκίπισσα μας διηγείται την ιστορία της κατάρρευσης της χώρας της, ενώ ο επαναστάτης Legatus, μας παρουσιάζει τα σχέδια του ώστε να επαναφέρει τη χώρα του στη δόξα όπου βρισκόταν. Στη συνέχεια, το Fallen Legion: Rise to Glory μας ρίχνει κατευθείαν στη μάχη, δίνοντας μας σταδιακά, οδηγίες σχετικά με τα controls. Εδώ είναι που μπαίνουν και οι Exemplars στο παιχνίδι, οι οποίοι είναι εξαιρετικά ισχυροί μάγοι που καλούνται στη μάχη για να πολεμήσουν.


Οι μάχες εκτυλίσσονται σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι αν μείνουμε άπραγοι θα χάσουμε αμαχητί διότι ο αντίπαλος μας δεν θα περιμένει να αντεπιτεθούμε για να απαντήσει, αλλά θα ξανακάνει κίνηση ανεξάρτητα από εμάς. Μέσα στην μάχη μπορούμε να επιτεθούμε με τους Exemplars μας ή να χρησιμοποιήσουμε τις μαγικές δυνάμεις μας, όπου εκεί καταναλώνουμε Action Points.

Όσο προχωράμε στο παιχνίδι συναντάμε NPCs που είτε θέλουν να μας βοηθήσουν είτε θέλουν να μας βλάψουν, καθώς και αναβαθμίσεις στον χαρακτήρα μας οι οποίες πολλές φορές είναι διαρκούν όσο η μάχη. Το παιχνίδι μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε τρεις επιλογές κάθε φορά, κάτι που θα μπορούσε να μας βοηθήσει στη μάχη, όπως επιπλέον damage στον αντίπαλο ή μεγαλύτερη ταχύτητα για εμάς και πολλά άλλα. Τα ρούχα των παικτών είναι συγκεκριμένα και δεν αλλάζουν, υπάρχουν χαρακτήρες που αλλάζουν στολή φορώντας πανοπλία, αλλά δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος ο παίκτης κάποια αλλαγή στην εμφάνιση του χαρακτήρα.


Ως προς τα γραφικά του Fallen Legion θυμίζουν πάρα πολύ τον πολιτισμό της Ασίας, δίνοντας μία αίσθηση χειροποίητου σκίτσου από 2d anime σειρές και παιχνίδια. Η μουσική σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δίνει επίσης την εντύπωση ότι είναι εμπνευσμένη από τη κουλτούρα της Ασίας.

Συμπερασματικά, εάν σας αρέσει η σειρά αυτό το παιχνίδι δε θα σας απογοητεύσει. Μπορείτε να βρείτε το review του Fallen Legion Revenants εδώ.


Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Διασκεδαστικοί διάλογοι
- Οι επιλογές σας έχουν σημασία

Αρνητικά: 
Οι μάχες

Βαθμολογία: 7/10
Developer: YummyYummyTummy
Publisher: NIS America
Available for: Switch, PS4, PS5, PC
Tested on: PS5
Release date: 23/8/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review