Fallen Legion Revenants Review

Το Fallen Legion Revenants μας έρχεται από την αγαπημένη publisher NIS America ενώ η developer είναι η YummyYummyTummy. Το Fallen Legion Revenants είναι από τα παιχνίδια που μας εισάγουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, αλλά κάπου δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στiς προσδοκίες που θέτουν.

Η ιστορία του Fallen Legion Revenants λαμβάνει χώρα σε δυο διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς έχουμε 2 πρωταγωνιστές. Από τη μία έχουμε τον Lucien, ο οποίο ζει στο κάστρο Welkin και είναι μέλος του συμβουλίου του κάστρου. Το κάστρο αυτό είναι το τελευταίο φρούριο της ανθρωπότητας, καθώς μια φοβερή πανούκλα μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε τέρατα. Η άλλη πρωταγωνίστρια είναι η Rowena, η οποία είναι νεκροζώντανη/φάντασμα που θέλει να ξαναγίνει άνθρωπος και να ζήσει κοντά στον γιο της τον Edwin. Οι δυο τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ρίξουν από τον θρόνο του τον βασιλιά του κάστρου Welkin, τον τυραννικό Ivor.


Ως προς το gameplay, το Fallen Legion Revenants χωρίζεται σε 2 φάσεις, τις μάχες και τη συζήτηση. Η Rowena έχει επωμιστεί το κομμάτι των μαχών. Μαζί της έχει 3 Exemplars, οι οποίοι έχουν ο καθένας τις δικές τους ικανότητες. Οι μάχες γίνονται σε τετραγωνοποιημένο έδαφος και είναι turn based. Εσείς μπορείτε να χειρίζεστε κάθε από τους τέσσερις χαρακτήρες με τη σειρά και να επιλέγετε να κάνουν επίθεση. Κάθε επίθεση κοστίζει μια μπάρα ενέργεια και μετά πρέπει να περιμένετε να γεμίσει για να ξαναεπιτεθείτε. Έτσι χρειάζεται να κάνετε εναλλαγές μεταξύ των χαρακτήρων για να επιτίθονται όλοι μέχρι να γεμίσει η μπάρα των άλλων χαρακτήρων σας. Επίσης, έχει σημασία ποιον χαρακτήρα τοποθετείτε πρώτο καθώς αυτός τρώει την περισσότερη ζημιά (εκτός αν επιτεθούν τοξότες). Οι αντίπαλοι επιτίθονται και αυτοί σε καθορισμένο χρόνο και αν κάνετε άμυνα την κατάλληλη στιγμή μπορείτε να αποκρούσετε την επίθεση. Τέλος η Rowena μπορεί να γιατρέψει και να αναστήσει τους Exemplars.


Όσο λοιπόν η Rowena κάνει τις μάχες, ο Lucien δίνει τις δικές του στην πολιτική αρένα. Έτσι, κάθε φορά που τελειώνει μια μάχη και μερικές φορές και κατά τη διάρκεια, θα μεταφερθείτε στο κάστρο όπου θα αναλάβαιτε τον ρόλο του Lucien και θα πρέπει να μαζέψετε τις κατάλληλες πληροφορίες, ώστε να βοηθήσετε την Rowena. Πολλές φορές μάλιστα θα έχετε περιορισμένο χρόνο που πρέπει να δράσετε. Τότε θα πρέπει να εξερευνήσετε διάφορα δωμάτια του κάστρου, να συνομιλήσετε με τους NPC, με σκοπό να αποσπάσετε πληροφορίες ή να κλείσετε κάποιες συμφωνίες. Έπειτα όταν τελειώσει ο χρόνος, θα πρέπει να συμβουλέψετε την Rowena, για ποια επιλογή να κάνει.

Αυτό το στοιχείο του διαχωρισμού την οθόνης το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Επίσης, οι διάλογοι και το χιούμορ του Lucien το βρήκα διασκεδαστικό. Εκεί όμως που χωλένει το παιχνίδι είναι ο ρυθμός των μαχών. Σε πολλά σημεία οι μάχες γίνονται ανιαρές και αδιάφορες, καθώς απλά κάνεις μαζικές επιθέσεις και μετά περιμένεις να κάνουν οι αντίπαλοι μια επίθεση ρουτίνας. Έτσι, μετά από κάποιο σημείο απλά περιμένεις να τελειώσουν οι μάχες για να συνεχίσει με την ιστορία.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά το παιχνίδι έχει ικανοποιητικά γραφικά. Το voice acting των χαρακτήρων επίσης είναι καλό, αν και υπάρχουν κάποια σημεία όπου δεν υπάρχει, όταν μιλάνε οι Exemplars και χαλάει κάπως το immersion.

Συμπερασματικά, το Fallen Legion Revenants είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με διασκεδαστικούς διαλόγους. Οι μάχες γίνονται σε κάποια σημεία βαρετές, αλλά παρόλα αυτά η βασική ιστορία είναι καλογραμμένη.


Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Διασκεδαστικοί διάλογοι
- Ωραίο voice-acting

Αρνητικά: 
Οι μάχες
Ο Lucien εμφανίζεται πολύ λιγότερη ώρα

Βαθμολογία: 7/10
Developer: YummyYummyTummy
Publisher: NIS America
Available for: Switch, PS4
Tested on: PS4
Release date: 19/2/2021

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review