Survivor: Castaway Island Review

Το Survivor: Castaway island μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Magic Pockets, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Microïds. Πρόκειται για ένα survival, adventure, co op game, που σκοπός σου είναι να κερδίσεις το παιχνίδι μέσα από διάφορες δοκιμασίες. Προσοχή γιατί όπως και στο reallity show, έτσι και στο παιχνίδι οι παίχτες κάνουν ψηφοφορία για το ποιος θα αποχωρήσει από το παιχνίδι. Διαλέξτε λοιπόν πολύ προσεκτικά με ποιον θα κάνετε συμμαχία.

Το παιχνίδι ξεκινάει με την επιλογή παίχτη και ομάδας. Αν ο παίχτης σου χάσει μια δοκιμασία ή ψηφιστεί για αποχώρηση τότε απλά παίρνεις το κλασσικό «Game Over» και πρέπει να ξεκινήσεις νέο παιχνίδι.

Το παιχνίδι σου εμφανίζει ένα social tab για να δεις τις σχέσεις των παιχτών μέσα στην ομάδα σου. Ο κάθε παίχτης αντιδρά διαφορετικά στις περιστάσεις. Συνολικά οι παίχτες είναι 12, αλλά μόνο ένας θα βγει νικητής. 

Οι μέρες στο παιχνίδι είναι επαναλαμβανόμενες. Το πρωί ξεκινά με ένα event, μετά ακολουθεί ένα challenge, μετά έχουμε ένα απογευματινό event και μετά ακολουθούν μερικές αγγαρείες, όπου τελειώνουμε με άλλο ένα event. Ωστόσο μέσα στην ημέρα έχεις αρκετές επιλογές στο τι θα κάνεις και το πως θα αλληλεπιδράσεις με την ομάδα σου. Για παράδειγμα στο στήσιμο της σκηνής κάποιο παίχτες θα αράζουν, μπορείς να τους ζητήσεις να σε βοηθήσουν ή να κάνεις παράπονα ή να το κάνεις μόνος σου. Όλες αυτές οι επιλογές θα έχουν διαφορετικό αντίκτυπο στις μεταξύ σας σχέσεις.


Όσο βρίσκεσαι στο camp σου θα δεις ότι μπορείς να χτίσεις τις σχέσεις σου με την ομάδα κάνοντας κάτι μαζί η απλά να μαζεύεις resources για την επιβίωση σας. Ωστόσο δεν θέλουν όλοι οι παίχτες το καλό της ομάδας, οπότε πολλοί θα προσπαθήσουν να σε σαμποτάρουν.

Συμπερασματικά, το παιχνίδι είναι ένα αντίγραφο του ριάλιτι σόου, οπότε αυτοί, που το βλέπουν φανατικά θα το απολαύσουν. Το παιχνίδι διαθέτει και co op mode, εάν θέλετε να παίξετε με την παρέα σας.


Βαθμολογία: 6/10 Developer: Magic Pockets
Publisher: Microïds
Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS5, PS4, Switch, PC, Xbox One, Xbox Series S|X Release date: 3/10/2023
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review