Under the Waves Review

Το Under The Waves μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Parallel Studio, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Quantic Dream. Ο Stan βιώνει ένα σοβαρό γεγονός στη ζωή του και αποφασίζει ότι μια περίοδος απομόνωσης θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Καθώς προσπαθεί να βρει ειρήνη και να συμβιβαστεί με το παρελθόν του, αναγνωρίζει ότι η απομόνωση δεν θα είναι εύκολη και ότι πιθανώς θα αντιμετωπίσει παραισθήσεις, εφιάλτες και άλλα περίεργα φαινόμενα.


Ως προς το gameplay, ο Stan είναι ο χαρακτήρας που ελέγχετε για μια συγκεκριμένη διάρκεια ημερών. Καθημερινά, πρέπει να ξυπνά, να μιλά με τον εργοδότη του μέσω ραδιοφωνικής επικοινωνίας και να αναλαμβάνει καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων εργασιών συντήρησης σε υποβρύχιες κατασκευές. Το παιχνίδι αναπαριστά αποτελεσματικά την αίσθηση της απομόνωσης κάτω από το νερό. Ο Stan εξερευνά τον ωκεανό και τις κοντινές σπηλιές με το υποβρύχιο του, αλλά κατά τα άλλα είναι μόνος του. Στο παιχνίδι, βλέπουμε μόνο λίγους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου στην τηλεόραση και σκηνές συνομιλίας με τη σύζυγό του στο τέλος της περιόδου απομόνωσης.


Το παιχνίδι είναι γραμμικό, αλλά υπάρχει χώρος για προαιρετικές αποστολές που ενθαρρύνουν την εξερεύνηση. Αυτές οι αποστολές δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά προσθέτουν στην εμπειρία του παιχνιδιού. Όσον αφορά τις κύριες αποστολές, το Under the Waves ζητά από τον παίκτη να ανακαλύψει πολλά πράγματα μόνος του, ενώ αρχικά τον καθοδηγεί στην επόμενη τοποθεσία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βρει λύσεις για να προχωρήσει στην επόμενη πρόκληση.

Το παιχνίδι έχει χαλαρωτική ατμόσφαιρα, με αργό ρυθμό και ελάχιστο κίνδυνο για τον παίκτη. Οι καρχαρίες είναι παρόντες αλλά δεν απειλούν ποτέ τον παίκτη. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να πεθάνει είναι να εξαντλήσει το οξυγόνο του.


Συμπερασματικά, το Under the Waves θα καταφέρει να σας συγκινήσει. Τα μαγευτικά τοπία, το ατμοσφαιρικό soundtrack και η ελευθερία κινήσεων, το κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον indie τίτλο, που αξίζει την προσοχή σας.


Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Parallel Studio
Publisher: Quantic Dream
Available for: PS5/PS4, Xbox X|S, Xbox One, PC
Tested on: PS5
Release date: 28/8/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review