Atlas Fallen Review

Το Atlas Fallen μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Deck13 Interactive, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Focus Entertainment. Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο, τον Atlas, όπου οι θεοί και οι άνθρωποι ζούσαν ειρηνικά για πολλά χρόνια, μέχρι που ο Θεός του Ήλιου, Thelos, άλλαξε συμπεριφορά και ξεκίνησε έναν πόλεμο ενάντια στους υπόλοιπους θεούς και τους κατοίκους του Atlas. Σύμμαχο σε αυτό το πραξικόπημα βρίσκει στο πρόσωπο της “The Queen”. Τότε οι Knights of Bastengar, ένα τάγμα ιπποτών συσπειρώθηκε ενάντια την τυραννία των Thelos και The Queen, με σκοπό να προστατεύσουν τους αθώους κατοίκους του Atlas. 


O συνεχής πόλεμος ανάμεσα στις στρατιές από Wraiths του Thelos και των Ιπποτών είχαν ως συνέπεια ολόκληρος ο κόσμος να μετατραπεί σε έναν τεράστιο, άγονο ερημότοπο γεμάτο με άμμο, αλλά η ολοκληρωτική καταστροφή δεν είχε έρθει ακόμη. Η αρχηγός της αντίστασης είχε στην κατοχή της ένα παντοδύναμο, θεϊκό όπλο, το Gauntlet, το οποίο χάριζε υπερφυσικές δυνάμεις στον κάτοχο του. Δυστυχώς, αυτό το όπλο δεν μπορούσε με τίποτα να τεθεί υπό έλεγχο και παρά τις προσπάθειες της κατόχου του, εξερράγη, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς τον στρατό της αντίστασης, ανακηρύσσοντας νικητές τον Thelos και την βασίλισσα. Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε μια βαριά περίοδος τυραννίας, με τους κατοίκους του Atlas να μετατρέπονται σε σκλάβους και να χρησιμοποιούνται ως εργάτες στην εξόρυξη του “The Essense”, μιας πολύτιμης πρώτης ύλης σε αυτόν κόσμο. Ο χαρακτήρας μας είναι ένας χωρίς όνομα σκλάβος, που βρίσκει και καταφέρνει να φορέσει το «The Gaunlet», το οποίο μάλιστα κατοικείται από μια μυστηριώδη οντότητα με αμνησία, η οποία θα γίνει ο συνοδοιπόρος μας σε αυτό το ταξίδι.


Ως προς το gameplay, το σύστημα μάχης είναι διασκεδαστικό και προσφέρει τη δυνατότητα για αρκετές παραμετροποιήσεις, με τα νέα όπλα στα οποία μπορεί να μεταμορφωθεί το gauntlet που έχετε στην κατοχή σας ή με τις νέες δυνάμεις που ενεργοποιείτε. Στην πραγματικότητα οι πάμπολλες πανοπλίες και τα essence stones που αποκτάτε και προσαρτάτε σε αυτές, προσφέρουν τεράστια ελευθερία στο build που θέλετε να χτίσετε, επηρεάζοντας και το τρέχον moveset του παίκτη. Παράλληλα, η μπάρα “momentum” γεμίζει όσο μεγαλύτερο combo πετυχαίνετε και δίνει στο γάντι ισχυρότερες ικανότητες, για να αξιοποιήσετε στη συνέχεια. Όσο πετυχαίνετε τους εχθρούς, γεμίζετε και τα διαθέσιμα heals, κάτι που σημαίνει οτι πρέπει να αξιολογήσετε σωστά τα ρίσκα που είστε διατεθειμένοι να πάρετε.


Οι εχθροί που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο Atlas Fallen ονομάζονται “Wraiths” και αποτελούνται από διάφορα τέρατα, τα οποία αντλούν την δύναμή τους από την άμμο που υπάρχει παντού στον κόσμο του Atlas. Υπάρχουν αρκετά είδη από Wraiths που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε, τα οποία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τα “Lesser Wraiths” τα οποία αποτελούν τους απλούς εχθρούς του παιχνιδιού, τα “Greater Wraiths” όπου απαιτούν λίγο περισσότερη προσοχή και τέλος τα “Colossal Wraiths”, όπου εδώ έχουμε να κάνουμε με τα bosses του τίτλου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος κατά τον θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα συγκεκριμένα τέρατα, καθώς ορισμένα από αυτά δεν διαθέτουν την κλασσική μπάρα ενέργειας που όλοι γνωρίζουμε, αλλά η Deck 13 Interactive υιοθετεί το σύστημα που έχουμε γνωρίζει στην σειρά “Horizon”, με τον εχθρό να έχει συγκεκριμένα σημεία στόχευσης, τα οποία πρέπει να καταστραφούν για να τον νικήσουμε.


Ως προς τα γραφικά, το Atlas Fallen είναι όμορφο. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι γεμάτος με αμμώδη τοπία και αρχαία κτίσματα. Αργότερα βέβαια βλέπουμε και διαφορετικά τοπία, όπως δάση και αρχαίους ναούς, σπήλαια κτλ, αλλά τον περισσότερο χρόνο τον περνάμε στην έρημο. Από την άλλη, ορισμένοι χαρακτήρες δεν είναι τόσο καλοσχεδιασμένοι, αρκετές υφές είναι χαμηλής ανάλυσης και πολλά animations είναι κάπως κοφτά και όχι ρευστά. Το ορχηστρικό soundtrack είναι ωραίο και επενδύει ατμοσφαιρικά την δράση, ενώ τα ηχητικά εφέ είναι επαρκή και έχουν σωστή αίσθηση. Το μεγάλο θέμα είναι το voice acting, το οποίο μάλλον δεν προσέχθηκε ιδιαίτερα. Οι χαρακτήρες ακούγονται σαν κάποιος να έδωσε στους ηθοποιούς ένα χαρτί με το τί πρέπει να πουν αλλά καμία οδηγία για το πώς να το πουν.

Συμπερασματικά, το Atlas Fallen θα σας προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία και είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ασχοληθούν και να χαλαρώσουν για το υπόλοιπό του καλοκαιριού τους με έναν λιγότερο απαιτητικό και περισσότερο προσβάσιμο τίτλο.


Βαθμολογία: 7/10
Developer: Deck13 Interactive
Publisher:  Focus Entertainment
Available for: PS5, Xbox X|S, PC, PS4, Xbox One
Tested on: PS5
Release date: 14/9/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review