Ad Infinitum Review

Το Ad Infinitum μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Hekate GmbH, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Nacon. Ως προς την ιστορία, το Ad Infinitum μας μεταφέρει στον ψυχικό κόσμο ενός παλαίμαχου στρατιώτη μέσα από ένα πρίσμα παρανοήσεων. Ο ήρωας επιστρέφει στις μνήμες του από τον πόλεμο, αντιμετωπίζοντας φρικτές οντότητες, συναισθηματικές καταστάσεις και πρόσωπα που τον έχουν επηρεάσει βαθιά. Η πλοκή εξελίσσεται κυρίως στην έπαυλη, αποκαλύπτοντας τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ των νεαρών αδερφών, του πατέρα και της μητέρας τους. Η τοξική ατμόσφαιρα της πατριαρχικής οικογένειας αφήνει βαθιά τραύματα στους χαρακτήρες, ενώ η επίδραση του πολέμου αναδεικνύει τις απολυταρχικές ιδέες του πατέρα.


Καθώς η πλοκή εξελίσσεται, παρακολουθούμε τον αποκρυφισμό των σχέσεων μέσα στο σπίτι, αναδεικνύοντας μια δυσλειτουργική κατάσταση. Τα ψυχολογικά τραύματα των χαρακτήρων εντείνονται όταν λαμβάνουμε υπόψη την επίδραση του πολέμου στις ζωές τους. Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρεται στο "No Man's Land," τη νεκρή ζώνη μεταξύ δύο εχθρικών στρατευμάτων, όπου οι εφιάλτες του πρωταγωνιστή αποκτούν φυσική υπόσταση και τον στοιχειώνουν. Κάθε κεφάλαιο του παιχνιδιού περιλαμβάνει μια διαφορετική απειλή, που αναγκάζει τον πρωταγωνιστή να αντιμετωπίσει «boss-fights». Παρόλο που δεν υπάρχουν πραγματικές μάχες στο παιχνίδι, ο ήρωας αποκτά διάφορα αντικείμενα για να επιβιώσει, όπως κόφτες συρμάτων και αξίνες. Κάθε «τέρας» έχει μοναδικές ικανότητες και αδυναμίες, ενώ η εμφάνισή τους δημιουργεί ανατριχίλα.


Το παιχνίδι διακρίνεται για τα όμορφα γραφικά, με εντυπωσιακούς φωτισμούς και λεπτομερείς σχεδιασμούς επιπέδων, ιδίως στο εσωτερικό της έπαυλης. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα στο frame rate που μπορούν να επηρεάσουν την απόλαυση του παιχνιδιού, και υπάρχουν bugs, όπως απροσδόκητα κολλήματα και απώλεια προόδου λόγω απουσίας χειροκίνητης αποθήκευσης. Παρ' όλα αυτά, οι ερμηνείες των ηθοποιών και το soundtrack προσφέρουν στο παιχνίδι έντονη ατμόσφαιρα.

Συμπερασματικά, το Ad Infinitum είναι μια αξιόλογη πρόταση στον χώρο των παιχνιδιών τρόμου και walking simulator, που απευθύνεται σε όσους αναζητούν τον ψυχολογικό και σωματικό τρόμο. Παρόλο που η πλοκή δεν είναι πάντα συνεκτική, το παιχνίδι προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση των επιπτώσεων του πολέμου και των οικογενειακών σχέσεων.


Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Hekate GmbH
Publisher:  Nacon
Available for: PS5, Xbox X|S, PC, PS4, Xbox One
Tested on: PS5
Release date: 10/8/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review