Crime Boss: Rockay City Review

Το Crime Boss: Rockay City, είναι ένα first-person shooter game, που θυμίζει πολύ την εποχή των 90’s gangster/noir ταινιών, προκαλώντας μεγάλη νοσταλγία για τους fans αυτού του είδους. Αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στην ιστορία, όσο και στο gameplay καθώς και στο ίδιο το casting των voice actors, το οποίο μπορεί και να είναι το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Στο Crime Boss μπορείτε να διαπράξετε ληστείες, μάχες με άλλες συμμορίες και άλλες πολλές εγκληματικές ενέργειες, είτε solo είτε με τους φίλους σας.


Ως προς την ιστορία, ξεκινώντας το ταξίδι σας, θα βρεθείτε σε μια πόλη διεφθαρμένη από τη βία και τις αντίπαλες εγκληματικές συμμορίες. Ο στόχος σας είναι να οικοδομήσετε το εγκληματικό σας αυτοκρατορία, να μαζέψετε δύναμη και πλούτο, και να καθιερωθείτε ως ο ανεξίτηλος κυβερνήτης της πόλης Rockay. Το παιχνίδι παρέχει έναν πλούσιο και δυναμικό ανοιχτό κόσμο, που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε διάφορες γειτονιές, να αλληλεπιδράσετε με μια ποικιλία χαρακτήρων και να ασχοληθείτε με μια ευρεία γκάμα εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του Crime Boss: Rockay City είναι η στρατηγική λήψη αποφάσεων. Θα πρέπει να κάνετε δύσκολες επιλογές που θα διαμορφώσουν την εγκληματική σας καριέρα. Θα επιλέξετε να συνεργαστείτε με άλλες συμμορίες ή να τους αντιμετωπίσετε ανταγωνιστικά; Θα αναπτύξετε εμπορικές επιχειρήσεις ή θα επικεντρωθείτε σε παράνομες δραστηριότητες; Οι αποφάσεις σας θα έχουν επιπτώσεις στην πορεία του παιχνιδιού και στην εξέλιξη της ιστορίας.


Στο campaign mode: Baker’s Battle ακολουθούμε την ιστορία του Travis Baker, τον οποίο τον υποδύεται ο αγαπημένος Michael Madsen γνωστός ως Budd από το Kill Bill. O Baker είναι ένας εγκληματίας που ήρθε στην Rockay City με έναν σκοπό: να κατακτήσει τον εγκληματικό υπόκοσμο της πόλης. Στην πορεία αυτής της καριέρας ο Baker γνωρίζει και κλίνει συμφωνίες με συνεργάτες, όπως τον Nasara (Damion Poitier) και την Casey (Kim Basinger), που θα τον βοηθήσουν να φτάσει στην κορυφή του εγκλήματος στο Rockay City, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τα υπόλοιπα gangs και την ίδια την αστυνομία της πόλης. Είναι μια πολύ απλή υπόθεση χωρίς κάτι φαντασμαγορικό και εκ πρώτης όψεως ίσως να μην φανεί αρκετά ελκυστική για κάποιους, η οποία όμως κάνει την δουλεία της αξιοπρεπέστατα.

Το Baker’s Battle είναι αποκλειστικά μια single player εμπειρία. Αν θέλετε να παίξετε co-op με φίλους, υπάρχουν δύο επιλογές: Crime Time και Urban Legends. Το Crime Time είναι στην ουσία το Quick Play του παιχνιδιού, όπου έχει στο map απλά διάφορα missions σαν αυτά του campaign, που μπορείται να παίξεται με τους φίλους σας. Είναι ένα οκ game mode για κάτι γρήγορο, και πιο πολύ για co-op με αγνώστους κατα την γνώμη μου. Εκεί που λάμπει πραγματικά το co-op είναι τα Urban Legends, όπου στην ουσία είναι μια σειρά από co-op campaign stories. Σε αυτό το game mode συναντάμε τους ίδιους αγαπητούς χαρακτήρες από το main campaign.


Το co-op είναι πραγματικά το καλύτερο μέρος του παιχνιδιού, μαζί με τους voice actors, και κάνει το game πολύ πιο ενδιαφέρον σε πολλά επίπεδα. Οι στρατηγικές και η συνεννόηση είναι πολύ σημαντικά, και θα περάσετε πολύ καλές στιγμές με φίλους. Μπορείται να παίξετε co-op μέχρι 4 άτομα, και όσοι περισσότεροι είστε τόσο καλύτερο γίνεται το game.

Το Crime Boss: Rockay City προσφέρει μια ατμοσφαιρική και εθιστική εμπειρία εγκλήματος, με πλούσιο gameplay, εντυπωσιακά γραφικά και έντονη αίσθηση αυθεντικότητας στον κόσμο του εγκλήματος. Εάν είστε λάτρης των παιχνιδιών με θέματα εγκλήματος και αποφάσεων, τότε το Crime Boss: Rockay City θα σας καθηλώσει με τις δυνατότητες του και την ατμόσφαιρα του.


Βαθμολογία: 6/10
Developer: Ingame Studios, A. S.
Publisher:  505 Games
Available for: PS5/PS4, Xbox X|S, Xbox One, PC
Tested on: PS5
Release date: 15/6/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review