Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review

Το Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του κλασικού τίτλου της σειράς Atelier, που κυκλοφόρησε το 1997. Η Remake Edition επιτρέπει στους παίκτες να ξαναζήσουν την εμπειρία του να είναι ένας αλχημιστής στη μαγική πόλη του Salburg, με ανανεωμένα γραφικά, βελτιωμένο gameplay και νέο περιεχόμενο.


Αρχικά, τα ανανεωμένα γραφικά αποτελούν ένα από τα ισχυρά σημεία αυτής της Remake Edition. Τα γραφικά και η λεπτομερής σχεδίαση δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα που σε καθηλώνει και σε προσκαλεί να εξερευνήσεις τον κόσμο του Salburg.

Ως προς την ιστορία, αναλαμβάνεται τον ρόλο της Marie, που ο στόχος της είναι να γίνει pro στην αλχημεία και να ολοκληρώσει το εξάμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει οριστεί από τον καθηγητή της. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο παίκτης πρέπει να συγκεντρώσει συστατικά, να δημιουργήσει φίλτρα, ξόρκια και άλλα μαγικά αντικείμενα, και να εξερευνήσει τον κόσμο για να βρει σπάνιους πόρους.


Ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι η δημιουργία αντικειμένων μέσω της αλχημείας. Ο παίκτης πρέπει να επιλέξει τα σωστά συστατικά και να προσαρμόσει τις παραμέτρους των φίλτρων και των ξορκιών προκειμένου να δημιουργήσει επιθυμητά αποτελέσματα. Το χρόνος είναι επίσης ένας παράγοντας, καθώς η Marie έχει ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσει τις αποστολές της.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Marie θα συναντήσει και θα συνεργαστεί με διάφορους χαρακτήρες, κάθε ένας από τους οποίους έχει τις δικές τους ιστορίες και στόχους. Οι αλληλεπιδράσεις με τους χαρακτήρες αυτούς ενισχύουν την αφήγηση και προσφέρουν επιπλέον βάθος στον κόσμο του παιχνιδιού. Συνολικά, η υπόθεση του Atelier Marie: The Alchemist Of Salburg επικεντρώνεται στην εξερεύνηση της αλχημείας, τη δημιουργικότητα και τις προσωπικές σχέσεις των χαρακτήρων. Είναι ένα χαλαρό και μαγευτικό παιχνίδι που απευθύνεται σε εκείνους που απολαμβάνουν τα JRPG με πλούσιο storytelling και μηχανισμούς βασισμένους στην αλχημεία.


Επιπλέον οι βελτιωμένοι μηχανισμοί του παιχνιδιού προσθέτουν περισσότερη βάθος και πολυπλοκότητα στον ρόλο του αλχημιστή. Η διαδικασία δημιουργίας φίλτρων, ξόρκια και άλλων μαγικών αντικειμένων είναι πιο ενδιαφέρουσα και προκλητική από ποτέ. Είναι απολαυστικό να αναζητάς συστατικά, να πειραματίζεσαι και να ανακαλύπτεις νέες συνταγές.

Επιπλέον, η προσθήκη νέου περιεχομένου ενισχύει το αίσθημα ευχαρίστησης για όσους έχουν παίξει το παιχνίδι στο παρελθόν. Ωστόσο, μια μικρή αδυναμία του παιχνιδιού είναι η έλλειψη πρωτοτυπίας στην ιστορία. Παρότι η αφήγηση είναι καλογραμμένη και ευχάριστη, η πλοκή και οι χαρακτήρες δεν προσφέρουν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην σειρά.

Συμπερασματικά, το Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg είναι μια εξαιρετική αναβίωση ενός κλασικού παιχνιδιού. Αν είστε οπαδοί της σειράς Atelier ή των JRPG γενικότερα, τότε αυτό το παιχνίδι θα σας ενθουσιάσει. Τα βελτιωμένα γραφικά, το βαθύτερο gameplay και το νέο περιεχόμενο διασφαλίζουν πως η εμπειρία θα είναι ευχάριστη και ικανοποιητική, ακόμα και αν είχατε παίξει το πρώτο παιχνίδι.

Βαθμολογία: 7,5/10 Developer: Gust Co. Ltd
Publisher:
Koei Tecmo
DistributorCD Media
Available for: PS5, PS4, Nintendo Switch, PC
Release date: 13/7/2023 Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την Koei Tecmo για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν