Miasma Chronicles Review

Το Miasma Chronicles μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης The Bearded Ladies Consulting, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η 505 Games και πρόκειται για ένα turn-based tactical RPG.


Ως προς την ιστορία, το Miasma Chronicles λαμβάνει χώρα σε μια δυστοπική, μετα-αποκαλυπτική Αμερική. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Elvis, ενός νεαρού μηχανικού που ζει παρέα με τον ρομποτικό του φίλο Diggs σε μια μετα-αποκαλυπτική πόλη εξόρυξης του Kentucky. Ο Elvis βρίσκεται στα ίχνη της χαμένης του μητέρας, προκειμένου όμως να τα ακολουθήσει, θα πρέπει να βρει τρόπο να περάσει από τον τοίχο Μιάσματος που του κόβει τον δρόμο. Πέραν του Diggs, στην αναζήτησή του αυτή τον βοηθά και ένα γάντι μυστήριας τεχνολογίας, τη λειτουργία του οποίου δεν έχει εξακριβώσει ακόμη. Η πλοκή και ο αφηγηματικός κορμός του Miasma Chronicles είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία του. Όσο προχωράτε πιο βαθιά στην ιστορία το μυστήριο πυκνώνει, όσο ανακαλύπτετε στοιχεία γύρω από την σκοτεινή ουσία που μαστίζει την υφήλιο, αλλά και στοιχεία που αφορούν τον πρωταγωνιστή και τη μητέρα του, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η πλοκή και θέλετε να συνεχίσετε για να δείτε πού οδηγεί.


Ως προς το gameplay, Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι διαιρεμένος σε διαφορετικούς ξεχωριστούς χάρτες που αναπαριστούν διάφορες περιοχές. Το ταξίδι από έναν χάρτη στον άλλο γίνεται μέσω οθόνης φόρτωσης όταν φθάνετε σε ένα σημείο εξόδου. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης (fast travel), που σας επιτρέπει να επιστρέψετε σε προηγούμενους χάρτες οποιαδήποτε στιγμή.

Όταν βρίσκεστε εκτός μάχης, οι χαρακτήρες σας κινούνται σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, όταν έρχεστε αντιμέτωποι με εχθρούς, ξεκινά ένας σύστημα μάχης turn-based. Αυτό σημαίνει ότι οι μάχες εξελίσσονται με τη σειρά κάθε χαρακτήρα, καθώς εναλλάσσετε τις επιλογές σας και τις επιθέσεις σας με τους εχθρούς.


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του Miasma Chronicles είναι η δυνατότητα να προσεγγίσετε μια επικείμενη μάχη με stealth. Αυτό σας επιτρέπει να πλησιάσετε εχθρούς από κρυφή θέση, επιλέγοντας το σημείο από το οποίο θα επιτεθείτε και την προτεραιότητα των στόχων. Μπορείτε ακόμη και να εξοντώσετε αθόρυβα ορισμένους εχθρούς πριν μπείτε στη μάχη, προσφέροντάς σας έτσι πλεονέκτημα στην αναμέτρηση.

Ως προς τα γραφικά, οι χρωματισμοί είναι αρμονικοί και υπάρχουν εκπληκτικές φωτοσκιάσεις. Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι λεπτομερή και ποικίλουν, ενώ ο σχεδιασμός τους φαίνεται ποικίλος. Τα animations θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά για ένα παιχνίδι αυτού του είδους, αυτή η αδυναμία θεωρείται ασήμαντη. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στη μεσοανατολική πολιτεία του Kentucky, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Οι τοποθεσίες που επισκέπτεστε, όπως μετα-αποκαλυπτικές πόλεις, δάση και ερείπια ενός παλαιού πολιτισμού, φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί με προσοχή. Όσον αφορά την τεχνική πλευρά, δεν αναφέρετε σοβαρά bugs στο PS5, αλλά συναντήσατε αρκετά μικρά bugs που είχαν αρνητική επίδραση λόγω της συχνότητάς τους. 


Ως προς τον ηχητικό τομέα, φαίνεται ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Τα εφέ των όπλων και του περιβάλλοντος είναι προσεγμένα και καθαρά, ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι ικανοποιητικές. Η μουσική είναι ατμοσφαιρική μελωδία και ανατριχιαστικοί ήχοι. 

Συμπερασματικά, το Miasma Chronicles προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία tactical RPG με ενδιαφέρουσα ιστορία και ποικιλία μηχανισμών. Παρόλο που δεν εφεύρει κάτι νέο, φαίνεται να απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που εκτιμά αυτόν τον τύπο παιχνιδιού και προσπαθεί να το ικανοποιήσει. Εάν είστε φαν του είδους, πιθανότατα θα απολαύσετε το Miasma Chronicles.


Βαθμολογία: 7/10
Developer: The Bearded Ladies Consulting
Publisher:  505 Games
Available for: PS5, Xbox X|S, PC
Tested on: PS5
Release date: 23/5/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review