Dordogne Review

Το Dordogne μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης UN JE NE SAIS QUOI, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Focus Entertainment. Η ιστορία του Dordogne μας ταξιδεύει στην Γαλλία, στην περιοχή της Δορδόνης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και λαμβάνει το όνομά της από τον ποταμό Ντορντόνι. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, η Mimi, που είναι 30 ετών, μαθαίνει για τον χαμό της γιαγιάς της, Nora. Η γιαγιά της, της άφησε ένα γράμμα στο σπίτι της και η Mimi. ήθελε να επιστρέψει για να το διαβάσει. Ο πατέρας της Mimi όμως δεν ήθελε να πάει, λόγω μιας διαμάχης που είχε ο ίδιος με την γιαγιά της, τον λόγο δεν τον θυμάται και η επιστροφή είναι η μόνη λύση για να θυμηθεί όλα όσα χρειάζεται.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι πολύ απλό. Ως ενήλικη Mimi βρίσκεις αντικείμενα από το παρελθόν σου για να αρχίσεις τα flashbacks και μετά ως μικρή Mimi εξερευνείς τον κόσμο στις αναμνήσεις σου, βγάζεις φωτογραφίες, ηχογραφείς ήχους και μαζεύεις αυτοκόλλητα και σκέψεις με σκοπό να γεμίσεις σελίδες στο ημερολόγιο σου. Υπάρχουν και μερικά mini games που σε αφήνουν να κάνεις interact με τον κόσμο, όπως να φυτέψεις κάτι στον κήπο ή να φτιάξεις ένα τσάι, όλα είναι απλά πραγματάκια, αλλά παραμένει μια ευχάριστη προσθήκη. Παρόλα αυτά το παιχνίδι καταφέρνει να σου περάσει πολλά όμορφα συναισθήματα.


Ως προς τα γραφικά, τα τοπία είναι πανέμορφα καθώς αποτελούνται από ζωγραφιές νερομπογιάς, όπου και θα θαυμάσουμε πανέμορφα τοπία. Παίζοντας νιώθεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε έναν ζωντανό πίνακα ο οποίος αλλάζει με βάση τα συναισθήματα και το τι βιώνουν οι χαρακτήρες. Η μουσική είναι επίσης ευχάριστη και ταιριάζει με το ύφος του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, το Dordogne είναι ένα indie διαμαντάκι που παρουσιάζει μια όμορφη ιστορία με εντυπωσιακό τρόπο, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο gameplay. Αν και είναι μικρό παιχνίδι, είναι από αυτά που θα τα απολαύσετε. πέρασα μαζί του θα μου μείνει αξέχαστος.


Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: UN JE NE SAIS QUOI
Publisher:  Focus Entertainment
Available for: PS5/PS4, Xbox X|S, Xbox One, PC, Switch
Tested on: PS5
Release date: 13/6/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review