Star Wars Jedi: Survivor Review

Το 2019, η Respawn Entertainment και η ΕΑ κυκλοφόρησαν το Star Wars Jedi: Fallen Order, τώρα έρχονται με τη συνέχεια, το Star Wars Jedi: Survivor. Ως προς την ιστορία, πρωταγωνιστής είναι πάλι ο Cal Kestis, ένας από τους εναπομείναντες Jedi. Μετά από τις προηγούμενες περιπέτειές τους, αυτός και η ομάδα του, την οποία γνώρισε στο Fallen Order, έχουν χωρίσει τους δρόμους τους. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Cal εκτελεί διάφορες αποστολές για τον επαναστάτη Saw Guerrera, μαζί με ένα νέο πλήρωμα, προσπαθώντας έτσι να αντισταθεί στην πανίσχυρη Αυτοκρατορία. Όμως, όταν μία αποστολή στον πλανήτη Coruscant πάει στραβά, αναγκάζεται να διαφύγει και να αναζητήσει τον παλιό του πιλότο, τον Greez, καθώς το σκάφος του έχει πάθει σημαντικές ζημιές. Σύντομα όμως βρίσκεται μπλεγμένος σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από μία απλή επισκευή και έτσι πρέπει να αναζητήσει την βοήθεια γνώριμων αλλά και νέων χαρακτήρων, να αντιμετωπίσει νέες απειλές και να ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του γαλαξία. Η ιστορία είναι αρκετά καλή, με ενδιαφέρουσες εξελίξεις για τον Cal και την ομάδα του. Η πλοκή επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις και ανατροπές, αν και κάποιες από αυτές ίσως είναι αρκετά προβλέψιμες. Πάντως σας κάνει να θέλετε να δείτε τί θα συμβεί παρακάτω και αν είστε φαν του Star Wars θα περάσετε καλά βλέποντας τις διάφορες τοποθεσίες και τις αναφορές σε χαρακτήρες και γεγονότα από το γενικότερο σύμπαν των ταινιών.


Ως προς το gameplay, τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Με την πρώτη ματιά, έχουμε να κάνουμε με μία μεγαλύτερη και καλύτερη εκδοχή του Fallen Order. Ο Cal διαθέτει από την αρχή κάποιες από τις ικανότητες που απέκτησε στο προηγούμενο παιχνίδι, κάτι που κάνει την εξερεύνηση και την μάχη αισθητά βελτιωμένες. Επίσης, ο χάρτης έχει δεχτεί βελτιώσεις και είναι αρκετά πιο καλοσχεδιασμένος και κατανοητός. Οι πλανήτες που επισκέπτεστε είναι μεγαλύτεροι σε έκταση και κρύβουν ακόμα περισσότερα μυστικά να βρείτε αλλά και μεγαλύτερες προκλήσεις, τόσο στο platforming όσο και στους εχθρούς και τα κρυφά boss που μπορείτε να βρείτε. Μάλιστα, ένας από αυτούς τους πλανήτες, ο Koboh, αντικαθιστά το σκάφος του Cal ως το κεντρικό hub. Για την ακρίβεια, η νέα σας βάση είναι ένα σαλούν, όπου κάθε φορά που ένας ΑΙ χαρακτήρας προστίθεται στην ομάδα σας, εμφανίζεται εκεί πέρα. Πέρα από το να μιλάτε με αυτούς τους χαρακτήρες, να οργανώνεστε και να αναβαθμίζετε τον εξοπλισμό και τις ικανότητες σας, μπορείτε να αναλάβετε μερικά ενδιαφέροντα side-quests (όπως να κυνηγήσετε διάφορους bounty hunters), να ασχολείστε με το ενυδρείο και τον κήπο που υπάρχουν.


Οι μάχες είναι βελτιωμένες, με καλύτερα animations, ενώ συνεχίζουν να βασίζονται ελαφρά σε ένα soulslike σύστημα, με dodge και parry. Η μάχη σώμα-με-σώμα είναι απολαυστική, με τον Cal να κόβει τα άκρα των αντιπάλων του από τη ρίζα, να διαλύει droids με ένα χτύπημα και να αποκεφαλίζει ό,τι πλάσμα συναντά στο δρόμο του.

Οι επιλογές στη διάθεση του παίκτη είναι πολύ περισσότερες αυτή τη φορά, με 5 stances που εναλλάσσονται. Υπάρχει το μονό lightsaber, το διπλό, όπως του Darth Maul, τα 2 sabers, ένα σε κάθε χέρι, ένα μεγάλο ξίφος στα πρότυπα αυτού του Kylo Ren, καθώς και συνδυασμός lightsaber και blaster πιστολιού, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά. Κάθε στυλ μάχης απέχει παρασάγγας από το άλλο και κάθε ένα ανταποκρίνεται καλύτερα σε διαφορετικές συνθήκες. Παράλληλα, κάθε stance έχει και το δικό του skill tree, προσφέροντας τεράστια γκάμα επιλογών στους παίκτες. Τα skill trees δεν περιορίζονται μόνο στη μάχη με sabers, αλλά να επεκτείνονται και στη χρήση της Δύναμης.


Ως προς τα γραφικά. το παιχνίδι είναι εξαιρετικό και καλύτερο από το ήδη πολύ όμορφο του fallen Order. Οι τεράστιοι πλανήτες δείχνουν πανέμορφοι με πολύ ρεαλιστικές επιφάνειες όπως βράχια, ερήμους, βουνά και χορτάρια. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα περιβάλλοντα και έτσι όχι μόνο κάθε πλανήτης ξεχωρίζει από τον άλλον, αλλά και η κάθε περιοχή του πλανήτη ξεχωρίζει από τις άλλες. Οι αντανακλάσεις και οι φωτισμοί είναι εξαιρετικοί και κάνουν κάθε πλανήτη ακόμα πιο ρεαλιστικό. Οι χαρακτήρες είναι πολύ καλοσχεδιασμένοι με πολύ λεπτομέρεια σε κάθε σημείο του σώματός τους. Τα animations είναι πολύ προσεγμένα και λεπτομερή, ειδικά του Cal.

Συμπερασματικά, το Survivor καταλήγει να συμπληρώνει άψογα την πρώτη περιπέτεια του Cal και αν έχετε παίξει το πρώτο, επιβάλλεται να δείτε τη συνέχεια.



Βαθμολογία: 8,5/10 Developer: Respawn Entertainment
Publisher:
Electronic Arts
DistributorBandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PC, PS5, Xbox Series X|S
Release date: 28/4/2023 Tested on:
PS5

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review