Season: A Letter to the Future Review

Το Season: A Letter to the Future μας έρχεται από την Scavengers Studio. Ως προς την ιστορία, αναλαμβάνετε το ρόλο μίας νεαρής κοπέλας, η οποία αφήνει το χωριό της και βγαίνει στον έξω κόσμο, με σκοπό να τον γνωρίσει και να τον καταγράψει όσο καλύτερα μπορεί, πριν την αλλαγή της «εποχής», η οποία στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται ως ένα κατακλυσμιαίο γεγονός. Για να το πετύχει αυτό, θα καβαλήσει το ποδήλατο της και με μοναδικά εφόδια μία φωτογραφική μηχανή και ένα μικρόφωνο που καταγράφει τον ήχο, θα επιδιώξει να δημιουργήσει μία πολύ καλή εικόνα του κόσμου, προτού αυτός χαθεί στη λήθη μετά την πλημμύρα.


Αυτή είναι και η βασική θεματική του SEASON. Είναι οι συλλογικές αναμνήσεις, είναι αυτά που αφήσαμε πίσω μας και αυτά που αξιοποιούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι οι μικρές αφηγήσεις της κοπέλας γύρω από τελείως καθημερινές καταστάσεις, οι οποίες μπορεί όμως να έχουν επάνω μας πολύ μεγαλύτερη επίδραση απ’ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Το παιχνίδι έχει έναν ξεκάθαρα υπαρξιακό χαρακτήρα και χειρίζεται με μεγάλη επιδεξιότητα τα θέματα του, αποφεύγοντας να γίνει μελό ή τετριμμένο. Συγκινεί με το βασικό του σενάριο, χωρίς να καταφεύγει σε φτηνές επικλήσεις στο συναίσθημα, αναπτύσσει ένα πολύ πλούσιο lore που δεν θα βαρεθείτε ποτέ να αναζητείτε.


Το Season: A Letter to the Future είναι ένα σύντομο, αλλά συνάμα όμορφο ταξίδι σε έναν κόσμο που μοιάζει με τον δικό μας και κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ανακαλύπτετε τα πάντα μέσα σε κάτι παραπάνω από πέντε ώρες, αν και αυτό εξαρτάται από τον χρόνο που περνάτε αγναντεύοντας τα τοπία ή αφιερώνοντας χρόνο για να τραβήξετε την τέλεια φωτογραφία. Θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για εξερεύνηση και αλληλοεπίδραση πέρα από απλή οπτικοακουστική καταγραφή, τουλάχιστον στις μεγάλες εκτάσεις που μένουν αναξιοποίητες, όπως χωράφια, χωματόδρομοι, δάση και άλλα. Παρόλα αυτά, καταφέρνει να είναι ένα παιχνίδι που σας κάνει να αναρωτηθείτε για τη σχέση μας με τη φύση, για το πώς αξίζει να αναζητούμε την ομορφιά στη ζωή μας ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες και το πώς λίγη μαγεία, ακόμα κι αν τη βγάλουμε από το μυαλό μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι ξεχωρίζει από το πανέμορφο εικαστικό του. Το μάτι δεν βαριέται ποτέ να χαζεύει τις πολύχρωμες περιοχές του τίτλου και εννοείται πως συνεισφέρει στο κέντρισμα του ενδιαφέροντος σας ως προς την εξερεύνηση. Πολλά σημεία του χάρτη εντυπωσιάζουν με τον όγκο της πληροφορίας που προσφέρουν, καθαρά σε οπτικό επίπεδο. Βέβαια, ως indie προσπάθεια, παρατηρούνται διάφορες εκπτώσεις στον σχεδιασμό των χαρακτήρων, με την πλήρη απουσία του lip-syncing, αφού τα στόματα δεν κουνιούνται καν. Μάλιστα, το voice acting τους είναι ασυνεχές, αφού η πρωταγωνίστρια μας κάνει πραγματικά φανταστική δουλειά, ενώ οι υπόλοιποι, λίγοι ηθοποιοί, δεν συναρπάζουν με την απόδοσή τους. Ο γενικότερος ήχος όμως μάλλον συναρπάζει, τόσο με το φανταστικό, μελαγχολικό soundtrack, όσο και με τα ηχητικά εφέ, όπως αυτό της βροχής ή το θρόισμα των φύλλων κάτω από τον αέρα.

Συμπερασματικά, το SEASON: A letter to the future καταφέρνει να αφηγηθεί μια ενδιαφέρουσα, συγκινητική ιστορία και μας αφήνει να εξερευνήσουμε έναν καλοσχεδιασμένο και συναρπαστικό κόσμο, όπου μπορούμε να χαθούμε μέσα του γνωρίζοντας καλογραμμένους χαρακτήρες. 


Βαθμολογία: 8/10
Developer: Scavengers Studio
Publisher: 
 Scavengers Studio
Available for: PC, PS4, PS5
Tested on: PS5
Release date: 31/1/2023

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review