Strategic Mind: Spectre of Communism Review

Το Strategic Mind: Spectre of Communism είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που δημιουργήθηκε από την Starni Games και κυκλοφόρησε το 2020. Το παιχνίδι εξερευνά την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η στρατηγική του βασίζεται στη διαχείριση πόρων, τη διοίκηση των στρατιωτικών δυνάμεων και την κατασκευή εξοπλισμού.


Η ιστορία του παιχνιδιού ακολουθεί τη διαδρομή της Σοβιετικής Ένωσης από την επίθεση της Γερμανίας το 1941 μέχρι την κατάληψη της Βερολίνου από τον Σοβιετικό Στρατό το 1945. Η παρουσίαση της ιστορίας είναι αρκετά ακριβής και βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες της εποχής.

Ο παίκτης παίρνει τον έλεγχο των σοβιετικών στρατιωτικών δυνάμεων και πρέπει να διαχειριστεί πόρους, να αναπτύξει τακτικές και στρατηγικές κινήσεις και να κατασκευάζει εξοπλισμό, όπως τανκς και αεροπλάνα. Ο παίκτης πρέπει να σχεδιάσει την επιθετική και αμυντική στρατηγική του και να αντιμετωπίζει απίστευτους κινδύνους από τις εχθρικές δυνάμεις.

Ως προς το gameplay, ο παίκτης διαχειρίζεται πόρους όπως το νόμισμα, το πετρέλαιο και την μεταλλουργία και πρέπει να τους χρησιμοποιήσει για να αναπτύξει την οικονομία της χώρας του και να κατασκευάσει εξοπλισμό, όπως τανκς, αεροπλάνα και πλοία.


Ο παίκτης πρέπει επίσης να σχεδιάσει τη στρατηγική του, όπως την επίθεση και την άμυνα των πόλεων και των χωριών, τον εκτοπισμό των εχθρικών δυνάμεων από τις κατεχόμενες περιοχές και την κατάληψη επιθυμητών τοποθεσιών.

Επιπλέον, ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες τακτικές, όπως την κατασκευή αμυντικών έργων, την προσωρινή παύση του πυρός, την ανάπτυξη κατασκόπων και την αποστολή ειδικών δυνάμεων για την καταστροφή εχθρικών βάσεων.

Το παιχνίδι διαθέτει πολλά επίπεδα δυσκολίας και παίκτες μπορούν να επιλέξουν το επίπεδο που τους ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχουν επίσης διάφορες επιλογές παιχνιδιού, όπως το παιχνίδι καμπάνιας και το παιχνίδι στρατηγικής.


Παρόλο που έχει μερικές καλές ιδέες, το παιχνίδι υστερεί σε ορισμένους τομείς. Η γραφική παράσταση και οι κινήσεις των μονάδων δεν είναι καλές, ενώ η διεπαφή του παιχνιδιού είναι πολύπλοκη και δυσκίνητη. Επιπλέον, η ιστορία του παιχνιδιού είναι αρκετά προβλέψιμη και δεν προσφέρει πολλά στο παιχνίδι.

Συμπερασματικά, το Strategic Mind: Spectre of Communism είναι ένα μέτριο παιχνίδι στρατηγικής που προσφέρει μια ακριβή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση της ιστορίας της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά δύσκολα να καταφέρει να σας κρατήσει πολλές ώρες απασχολημένους.


Βαθμολογία: 5/10
Developer: Starni Games 
Publisher: 
Starni Games
Available for: PC, PS4, PS5, Xbox S|X, Xbox One
Tested on: PS4
Release date: 3/9/2023

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review