Road 96: Mile 0 Review

Το Road 96: Mile Zero είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας και εξερεύνησης που δημιουργήθηκε από την Digixart Entertainment και κυκλοφόρησε το 2021. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην εικονική χώρα της Πρωτοπορίας, και συγκεκριμένα στον δρόμο 96 που οδηγεί στο σύνορο της χώρας.


Ως προς την ιστορία, τα γεγονότα του Mile 0 λαμβάνουν χώρα λίγο μόλις καιρό πριν από εκείνα του Road 96. Αυτή τη φορά, συναντούμε τους Keito και Zoe, που είναι και οι βασικοί μας πρωταγωνιστές. Ο Keito αποτελεί έναν πρώτο-εμφανιζόμενο χαρακτήρα για τη σειρά, ενώ τη Zoe τη γνωρίσαμε στον πρώτο τίτλο. Ο ένας αποτελεί μέλος μίας οικογένειας μεταναστών, που εργάζονται σκληρά για τα προς το ζην, ενώ η νεαρή είναι η κόρη του υπουργού και έχει μεγαλώσει στις ανέσεις, σε μία κοινωνία που φαντάζει ακόμα πιο ζοφερή από εκείνη του πρώτου τίτλου, αν και ουσιαστικά είναι η ίδια. Τα 2 παιδιά συνάπτουν μία ιδιαίτερη φιλία, βάσει του διαφορετικού τους background. Ο Keito, ως πιο επαναστατικό πνεύμα, προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια της Zoe για όσα συμβαίνουν γύρω τους, ενώ εκείνη φυσικά διατηρεί τις επιφυλάξεις της ως προς τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τα παιδιά έχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, ενώ και οι 2 ηθοποιοί αποδίδουν καλά στο ρόλο. Από εκεί και πέρα, η εξέλιξη της φιλίας τους και το μονοπάτι που ακολουθούν οι 2 χαρακτήρες, αφήνεται στον παίκτη.


Το παιχνίδι σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε διαφορετικούς χαρακτήρες καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, καθώς επίσης και να πάρετε διαφορετικές αποφάσεις που επηρεάζουν την πλοκή και την κατάληξη της ιστορίας. Μπορείτε να επιλέξετε ποιον χαρακτήρα θα παίξετε, καθώς και τις επιλογές που θα κάνετε σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού, οι οποίες θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην πλοκή.

Το gameplay του Road 96: Mile Zero είναι μια μίξη από δράση, περιπέτεια και ρυθμό. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός νεαρού ανθρώπου που προσπαθεί να διαφύγει από ένα απολυταρχικό καθεστώς σε έναν επικίνδυνο δρόμο με πολλούς κινδύνους.


Ο παίκτης θα πρέπει να διασχίσει διάφορα τοπία και περιβάλλοντα, καθώς και να συλλέξει αντικείμενα και να επιλέξει τη σωστή διαδρομή για να φτάσει στον προορισμό του. Θα συναντήσει επίσης διάφορους χαρακτήρες, καθένας με τις δικές τους ανάγκες και προσδοκίες, και θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα επηρεάσουν την πορεία της ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια του gameplay, ο παίκτης θα επιλέγει διαφορετικές διαδρομές και θα αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις και κινδύνους, όπως αστυνομικές διατάξεις, αστυνομικούς ελέγχους, εχθρικές συμμορίες και άλλα εμπόδια. Ο παίκτης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του και τα αντικείμενα που θα συλλέξει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να περάσει τα εμπόδια αυτά και να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της διαδρομής του. Οι αποφάσεις που λαμβάνει ο παίκτης επίσης επηρεάζουν την πλοκή του παιχνιδιού και την κατάληξη του, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να φτάσει ο παίκτης στον τελικό προορισμό του.


Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο παίκτης κατά τη διάρκεια του gameplay είναι η αγορά αντικειμένων και τροφίμων, η συλλογή κρυμμένων αντικειμένων και η αναζήτηση κλειδιών και κωδικών για να ξεκλειδώσει πόρτες και ασφαλείς. Οι αποφάσεις που λαμβάνει ο παίκτης επίσης επηρεάζουν τη συλλογή αυτών των αντικειμένων και τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, αν δεν έχετε παίξει το Road 96, το παιχνίδι δε θα καταφέρει να σας κρατήσει τόσο πολύ. Οπότε είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με το βασικό παιχνίδι που είναι ωραίο και αν θέλετε να παίξετε κάτι παραπάνω, μπορείτε να ασχοληθείτε και με αυτό.

Βαθμολογία: 5,5/10 Developer: Digixart Entertainment 
Publisher: Digixart Entertainment 
Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS5, PS4, Xbox Series S|X, Xbox One, PC, Nintendo Switch Release date: 4/4/2023
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review