Post Void Review

Το POST VOID είναι ένα indie παιχνίδι που δημιουργήθηκε από την YCJY Games και κυκλοφόρησε το 2019 για PC και Nintendo Switch. Η ιδέα του παιχνιδιού είναι απλή: ο παίκτης πρέπει να διασχίσει μια σειρά από επίπεδα γεμάτα με εχθρούς και εμπόδια, ενώ προσπαθεί να συλλέξει όσο περισσότερα κοσμήματα μπορεί. Η δυσκολία αυξάνεται καθώς προχωράτε στα επίπεδα και οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιδεξιότητά τους και την ταχύτητά τους για να επιβιώσουν.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι το παιχνίδι επικεντρώνεται περισσότερο στην αισθητική και την ατμόσφαιρα του παρά στην ιστορία. Τα γραφικά είναι έντονα και πολύχρωμα, και η μουσική είναι ένας συνδυασμός συνθέσεων synthwave και techno. Αυτό δημιουργεί μια εντελώς μοναδική αισθητική και ατμόσφαιρα που προσθέτει στην εμπειρία του παιχνιδιού.

Το gameplay του POST VOID είναι ένας συνδυασμός ταχύτητας, ευχέρειας κίνησης και καλής αντίληψης του περιβάλλοντος. Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός χαρακτήρα σε έναν επίπεδο γεμάτο με εχθρούς και εμπόδια.


Ο στόχος είναι απλός: να φτάσετε στο τέλος του επιπέδου, συλλέγοντας όσα περισσότερα κοσμήματα μπορείτε στο δρόμο σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, καθώς το περιβάλλον είναι γεμάτο με εχθρούς που σας καταδιώκουν και εμπόδια που πρέπει να αποφύγετε.

Ο χαρακτήρας σας μπορεί να τρέξει, να πηδήξει και να κάνει στροφές σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κόλπο που μπορεί να σας δώσει περισσότερη ταχύτητα ή να σας βοηθήσει να αποφύγετε εμπόδια.


Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, η δυσκολία αυξάνεται και οι εχθροί και τα εμπόδια γίνονται πιο απαιτητικά. Πρέπει να γίνετε όλο και πιο γρήγοροι και να προσαρμόζεστε στον περίπλοκο σχεδιασμό των επιπέδων, που απαιτεί από τον παίκτη να είναι πολύ επιδέξιος και να έχει καλή αντίληψη του περιβάλλοντος. Επίσης, το παιχνίδι δεν παρέχει καμία ασφάλεια στον παίκτη, δεν υπάρχουν εξτρά ζωές ή checkpoints, οπότε κάθε λάθος μπορεί να σας κοστίσει το παιχνίδι και να σας στείλει ξανά στην αρχή του επιπέδου.

Το POST VOID είναι ένα παιχνίδι που θα ικανοποιήσει τους παίκτες που αναζητούν μια πρόκληση. Το γρήγορο και ενδιαφέρον gameplay του, σε συνδυασμό με το επικίνδυνο και ασταμάτητο περιβάλλον, καθιστούν το παιχνίδι μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις των arcade-style παιχνιδιών.


Βαθμολογία: 
7,5/10
Developer: YCJY Games 
Publisher: 
YCJY Games
Available for: Switch, PS4, PS5
Tested on: Switch
Release date: 16/3/2023

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review