Diablo IV Preview

Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από την κυκλοφορία του Diablo III. Το νέο Diablo είναι ένα MMO και αυτό γιατί παίζεται αποκλειστικά online, παρακάτω θα παρουσιάσουμε ορισμένα πράγματα που είδαμε στην beta έκδοση.

Στα dungeons, οι αντίπαλοι προσαρμόζονται στο επίπεδο που είχαμε εμείς κατά την είσοδό μας. Σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας υπήρξαν και world events, όπως την μάχη που δώσαμε με το world boss Ashava, ένα δρακόμορφο πλάσμα με δηλητηριώδεις επιθέσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν συνολικά 12 παίκτες ανά instance με αντίτιμο legendary εξοπλισμό.


Τα διαθέσιμα classes στην beta ήταν τρία: Sorceress, Rogue και Barbarian, ενώ αναμένονται δυο ακόμη classes: Necromancer και Druid. Όλα τα classes μπορούν να διαμορφωθούν σε διαφορετικά builds μέσα από την πρόοδο και την απόκτηση skill points. Το skill tree προσφέρει ενεργά και passive skills που αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που κατατείναμε τους skill points, μπορούμε να τους ξανααλλάξουμε.

Το σύστημα looting έχει κρατήσει πολλά στοιχεία κοινά από το Diablo III. Στο παιχνίδι θα βρείτε πολλά αντικείμενα για την κλάση σας. Έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο σύστημα των legendaries. Μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού, με ένα τυχαίο legendary affix από ένα pool δυνάμεων που είναι διαθέσιμα για το level σας. Επιπλέον, μπορείτε να εξάγετε την δύναμη αυτού και να την μεταφέρετε σε άλλο αντικείμενο, μετατρέποντάς το σε legendary quality. Ταυτόχρονα, μπορείτε να επιβραβευθείτε με legendary affix για να το βάζετε επ' άπειρον σε όποιο αντικείμενο επιθυμείτε.


Κατά την εξερεύνησή σας στον ανοιχτό κόσμο, θα συναντήσετε world events, τα οποία εμφανίζονται τυχαία στον χάρτη, έχουν ένα συγκεκριμένο στόχο και μπορούν να πραγματοποιηθούν από πολλούς παίκτες μαζί. Κάθε ένα από αυτά έχει ένα mastery στόχο και ένα απλό στόχο και αν καταφέρετε να τα ολοκληρώσετε σε mastery, παίρνετε επιπλέον εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, αυτά τα world events είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε obols, ένα ειδικό είδος currency το οποίο λειτουργεί όπως τα blood shards του Diablo III. Εκτός από τα world events, υπάρχουν και τα world bosses, τα οποία εμφανίζονται μια έως τρείς φορές την ημέρα σε διάφορα σημεία του χάρτη. Τριάντα λεπτά πριν από την εμφάνιση ενός world boss, εμφανίζεται αντίστροφη μέτρηση με την τοποθεσία του στον χάρτη. Τα world bosses είναι πολύ δυνατά και χρειάζονται πάνω από 10 παίχτες για να νικηθούν. Σε αυτά βρήκαμε με τεράστια διαφορά τον καλύτερο εξοπλισμό, καθώς όταν σκοτώσαμε την Ashava, το world boss της open beta, μας επιβράβευσε με έξι αντικείμενα legendary με υψηλό item power. Η μάχη με ένα world boss θα σας πάρει περίπου 15 λεπτά, είτε νικήσετε είτε όχι. Κάθε world boss έχει συγκεκριμένες κινήσεις και στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τις επιθέσεις του.

Κλείνοντας, ένα θετικό που είδαμε στον τίτλο είναι η έλλειψη microtransaction που ελπίζουμε να ισχύει και όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Το Diablo IV θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου για PC, PS5, PS4, Xbox Series X και Xbox One.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review