Wo Long: Fallen Dynasty Review

Το Wo Long: Fallen Dynasty μας έρχεται από το αγαπημένο ιαπωνικό studio Team Ninja, το οποίο μας έχει προσφέρει αγαπημένες σειρές όπως τις Ninja Gaiden, Dead or Alive και Nioh.

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται στο τέλος της δυναστείας των Χαν, με τους παίκτες να λαμβάνουν τον ρόλο ενός στρατιώτη που επιστρέφει στη ζωή και καθοδηγούμενος από τα πνεύματα, έρχεται αντιμέτωπος με δυνάμεις που απειλούν ολόκληρο το βασίλειο. Η ιστορία έχει πολλά μυθολογικά στοιχεία οπότε μην περιμένετε να παίξετε κάτι αληθοφανές και γενικά η ιστορία δεν είναι από τα δυνατά στοιχεία του τίτλου.


Το gameplay του τίτλου περιλαμβάνει πολλά είδη πολεμικών τεχνών και όπλων, συμπεριλαμβανομένων των μαχαιριών, των σπαθιών και των κανονιών. Ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει επίσης ειδικές κινήσεις, όπως την κίνηση «Dragon Fire», για να καταστρέψει τους εχθρούς του. Υπάρχουν επίσης διάφορα επίπεδα δυσκολίας στο παιχνίδι, που αυξάνουν τη δυσκολία του παιχνιδιού με την πρόοδο του παίκτη.

Το σύστημα μάχης αυτή τη φορά εμφανίζεται κάπως πιο απλοποιημένο αφού απουσιάζουν τα stances. Οι κινήσεις μας αποτελούνται από μια βασική επίθεση και μια πιο ισχυρή, το block που λειτουργεί μόνο στις αδύναμες επιθέσεις, το dodge και το parry που γίνονται με το ίδιο πλήκτρο, με το parry να ενεργοποιείται όταν πατηθεί ακριβώς πριν την επίθεση του αντιπάλου και κάθε επιτυχή απόκρουση να ανοίγει περιθώρια για να κάνουμε περισσότερο damage.


Τα διαφορετικά είδη όπλων έχουν τα δικά τους σετ κινήσεων και τη χρησιμότητά τους ανά περίσταση. Επίσης, κάποιες κινήσεις κοστίζουν και άλλες προσφέρουν spirit. Για παράδειγμα οι επιτυχείς επιθέσεις προσφέρουν spirit, ενώ οι κινήσεις αποφυγής (αν δεν οδηγήσουν σε deflect) κοστίζουν. Στην ουδέτερη κατάσταση ο χαρακτήρας είναι ακριβώς στη μέση, με κάθε θετική ή αρνητική δράση να μετακινούν την μπάρα προς στο αντίστοιχο άκρο. Όταν είναι στο θετικό, οι ειδικές επιθέσεις κάνουν περισσότερη ζημιά, ενώ όταν φτάσει στο αρνητικό, ο χαρακτήρας γίνεται stagger. 


Το Wo Long απαιτεί σωστή εκμάθηση των κινήσεων των εχθρών και προετοιμασία και ευτυχώς δεν στηρίζεται πολύ στο level farming. Το co-op μεταξύ δύο ή τριών παικτών, έχει γίνει ευκολότερο. Αυτό γιατί δεν υπάρχει μεγάλο death penalty και πλήρης αποτυχία της αποστολής όπως πριν, ενώ η πρόοδος μετράει για όλους τους παίκτες. Απλώς, οι παίκτες αν χάσουν εμφανίζονται και πάλι στο προηγούμενο checkpoint.

Συμπερασματικά, το Wo Long: Fallen Dynasty είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, που μπορεί να μην φτάνει τα επίπεδα του Nioh ή του Sekiro, αλλά παράλληλα δε θα απογοητεύσει τους φίλους των soulslike RPG παιχνιδιών.


Βαθμολογία: 8/10 Developer: Team Ninja
Publisher:
Koei Tecmo
DistributorCD Media
Available for: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series S|X, PC
Release date: 3/3/2023 Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review