Trails to Azure Review

Το Trails to Azure είναι ένα παιχνίδι ρόλων που αναπτύχθηκε από την Nihon Falcom και αποτελεί τον 5ο τίτλο της σειράς The Legend of Heroes: Zero no Kiseki. Το παιχνίδι αποτελείται από δύο μέρη, το Azure no Kiseki και το Akatsuki no Goei.


Η ιστορία του Trails to Azure λαμβάνει χώρα λίγους μήνες μετά τα γεγονότα του Zero no Kiseki. Η ιστορία ακολουθεί τους πρωταγωνιστές Lloyd Bannings και Elie MacDowell, που εργάζονται ως ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Crossbell. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, οι δύο χαρακτήρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους χαρακτήρες για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη τους.

Η πλοκή του Trails to Azure εστιάζει στην αντιπαράθεση μεταξύ διαφόρων πολιτικών ομάδων και φορέων εξουσίας στην πόλη Crossbell, καθώς και στην επίλυση μυστηρίων σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης "Ασήμαντοι". Οι πρωταγωνιστές συνεργάζονται με άλλους χαρακτήρες, όπως οι Randy Orlando, Tio Plato και Noel Seeker, για να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από τις εξελίξεις στην πόλη και να προστατεύσουν τους ανθρώπους της πόλης από τυχόν απειλές. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, οι χαρακτήρες ανακαλύπτουν πολλές αλήθειες και αποκαλύπτουν πολλά μυστικά που σχετίζονται με τα γεγονότα της πόλης, την πολιτική κατάσταση και τον ρόλο της εγκληματικής οργάνωσης "Ασήμαντοι". Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειρά, το Trails to Azure επικεντρώνεται περισσότερο στην εξέλιξη των χαρακτήρων και στις σχέσεις τους μεταξύ τους. Επιπλέον, η πλοκή περιλαμβάνει πολλά flashback και αναδρομές στο παρελθόν των χαρακτήρων, που βοηθούν στην κατανόηση των κίνητρών τους και στην ανάπτυξη τους ως χαρακτήρες. Συνολικά, το Trails to Azure προσφέρει μια πλούσια και συναρπαστική εμπειρία για τους φίλους των JRPGs και της σειράς The Legend of Heroes, με πλούσια πλοκή, εξελιγμένους χαρακτήρες και ενδιαφέρουσες προκλήσεις και μυστήρια για να λύσετε.


Το gameplay του Trails to Azure ακολουθεί τα στάνταρ των προηγούμενων επεισοδίων της σειράς, προσφέροντας ένα συνδυασμό turn-based μαχητικού συστήματος και exploration. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των χαρακτήρων και ταξιδεύουν σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης Crossbell και των περιοχών γύρω της. Το μαχητικό σύστημα στο Trails to Azure βασίζεται στο σύστημα των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς, με κάποιες νέες προσθήκες. Οι μάχες είναι turn-based και παρουσιάζουν μια σειρά από διαφορετικές επιλογές για τις κινήσεις του παίκτη. Οι χαρακτήρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυσικές επιθέσεις, μαγικές επιθέσεις και να επιλέξουν να προστατευτούν ή να χρησιμοποιήσουν αντικείμενα. Το σύστημα των "Crafts" και των "S-Crafts" επιστρέφει επίσης, επιτρέποντας στους χαρακτήρες να χρησιμοποιούν ιδιαίτερες κινήσεις και επιθέσεις.


Συμπερασματικά, το Trails to Azure αποτελεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι που συνδυάζει μια συναρπαστική πλοκή, ενδιαφέρουσες χαρακτήρες και βαθιά συστήματα παιχνιδιού. Το παιχνίδι επίσης προσφέρει πολλές ώρες ψυχαγωγίας, καθώς η πλοκή είναι μεγάλη και οι παίκτες έχουν πολλά πράγματα να κάνουν και να ανακαλύψουν. Αν είστε φαν της σειράς Trails ή αν ψάχνετε για έναν ενδιαφέροντα τίτλο RPG, τότε το Trails to Azure αξίζει να το δοκιμάσετε.


Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: Nihon Falcom
Publisher: 
NIS America
Available for: Switch, PC, PS4
Tested on: PS4
Release date: 14/3/2023

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review