Pronty Review

Το Pronty μας έρχεται από την 18Light Game Ltd.. Ως προς την ιστορία, είστε ένα ανθρωποειδές ψάρι, την πρώτη μέρα σας ως Προστάτης. Η δουλειά σας ως Προστάτης είναι να εξαλείφετε μεταλλαγμένα ψάρια που επιτίθονται στην υποθαλάσσια πόλη Royla. Φυσικά δεν είστε μόνοι, καθώς συνοδεύεστε από ένα Javelin που ονομάζεται Bront και είναι ένα μηχανοποιημένο σύστημα μάχης που θυμίζει γαρίδα.


Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του Pronty, η παρουσία του παντοδύναμου κακού μεταλλαγμένου ψαριού Rashka προκαλεί τρόμο στη βάση του. Αυτό πυροδοτεί την αποστολή του Pronty να νικήσει τον Rashka και τους μεταλλαγμένους υποτακτικούς του για να κάνει τη Royla ασφαλή ξανά. Μετά την εισαγωγή, ξεκινάτε την εξερεύνηση. Γενικά η ιστορία δεν λέει πολλά, αλλά ο κόσμος είναι πλούσιος με πολλά collectables.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι ακολουθεί την παραδοσιακή σχεδίαση της Metroidvania για την εξερεύνηση ενός μεγάλου, διασυνδεδεμένου χάρτη, που δυναμώνει με συλλεκτικά αντικείμενα, νέες ικανότητες και νικώντας τους εχθρούς και τα bosses. Φυσικά, το μεγάλο τέχνασμα εδώ είναι ότι όλα είναι υποθαλάσσια. Αν και το Pronty κινείται λίγο πιο αργά από ό,τι θα θέλαμε, η κίνηση εξακολουθεί να είναι ομαλή συνολικά και υπάρχει μια καλή ποικιλία εχθρικής ποικιλίας για να σας κρατήσει στο μυαλό σας και να σας ωθήσει να δοκιμάσετε διαφορετικές στρατηγικές.

Ως προς τα γραφικά, το Pronty χρησιμοποιεί ένα υπέροχο στυλ τέχνης σχεδιασμένο στο χέρι που κάνει εξαιρετική δουλειά για να πουλάει την τρομακτική αλλά ειρηνική ατμόσφαιρα αυτού του υποθαλάσσιου κόσμου. Στο παιχνίδι υπάρχει έντονο το συναίσθημα της μοναξιάς που νιώθει κανείς εξερευνώντας αυτά τα περιβάλλοντα, ακόμη και όταν συνοδεύεται από τον Bront, και αυτή η ατμόσφαιρα διαπερνά το Pronty σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.


Ως προς τον ήχο, το soundtrack του παιχνιδιού είναι ωραίο με υποβρύχιους ήχους με ήσυχες μελωδίες που προσθέτουν ένα μυστήριο σε κάθε τοποθεσία, όπως τον ήχο του ορμητικού νερού και των φυσαλίδων.

Συμπερασματικά, το Pronty μπορεί να έχει κάποια μικρά ελαττώματα, αλλά γενικά πρόκειται για ένα πολύ καλό Metroidvania παιχνίδι που κάνει πολλά για να ξεχωρίσει. Πράγματα όπως η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, οι προκλητικές μάχες με τα bosses και τα πολλά αξιόλογα συλλεκτικά αντικείμενα θα σας κρατήσουν για πολλές ώρες απασχολημένο.


Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: 18Light Game Ltd.
Publisher: 
18Light Game Ltd.
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 7/3/2023

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review