Clash: Artifacts Of Chaos Review

Το Clash: Artifacts Of Chaos είναι action παιχνίδι που μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης ACE Team, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Nacon.


Η ιστορία διαδραματίζεται στο Zenozoik, έναν μαγικό κόσμο, όπου ο μόνος νόμος που ισχύει είναι αυτός του ζαριού. Η βασίλισσα Gemini η οποία έχει θεσπίσει τον νόμο και μένει στο παλάτι της που φρουρείται από τρεις δυνατούς πολεμιστές. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Pseudo, ενός ειδικού των πολεμικών τεχνών, που ανήκει στη φατρία των Hermits, οι οποίοι βρίσκονται σε πόλεμο με τους Corwids, αν και δεν μαθαίνουμε γιατί. Γενικά το παιχνίδι δεν μας δίνει πολλές πληροφορίες για το κόσμο του παιχνιδιού.

Στο δρόμο σας συναντάτε κάποια στιγμή, ένα μικρό, φτερωτό πλασματάκι, τον The Boy και τον βοηθάτε. Έπειτα κατευθύνεστε προς το παλάτι της Gemini, ώστε να βρείτε κάποιον πρόθυμο να σας βοηθήσει. Σύντομα όμως ανακαλύπτετε ότι αυτό το μικρό πλασματάκι έχει την ικανότητα της ίασης, κάτι που η βασίλισσα θέλει να εκμεταλλευτεί προς όφελός της. Έτσι, έπειτα από μια συμπλοκή ξεκινάτε την περιπέτειά σας, με σκοπό να βρείτε τέσσερα μαγικά αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους φρουρούς και τη βασίλισσα και να ζήσετε πλέον ειρηνικά.


Ως προς το gameplay, οι μάχες είναι απαιτητικές. Αρχικά διαλέγετε το stance (boxing stance, mammoth stance κοκ), που μπορείτε όμως να το αλλάξετε αν βρεθείτε σε κάποιο camps. Κατά τη διάρκεια της μάχης μπορείτε να κάνετε parry, dodge, light attack και special attack. Το parry γίνεται υπερβολικά δύσκολο, καθώς οι επιθέσεις είναι πολύ γρήγορες, οπότε κυρίως θα κάνετε αποφυγές.

Στο παιχνίδι υπάρχει εναλλαγή μέρας και νύχτας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Pseudo αλλάζει και περιφέρεται στο σκοτεινό Zenozoik σαν φάντασμα. Η μορφή αυτή, σας δίνει πρόσβαση σε μονοπάτια που κανονικά δεν μπορείτε να πάτε. Εκεί θα πρέπει να νικήσετε συγκεκριμένου τύπους εχθρών, ώστε να ελευθερωθούν αυτά τα μονοπάτια και να συνεχίσετε την περιήγησή σας με την κανονική σας μορφή. Η περιοχή όπου μπορείτε να κινηθείτε ως Night Pseudo είναι περιορισμένη, ενώ δεν μπορείτε ούτε να κάνετε save. Αν πεθάνετε νύχτα, έχετε μια τελευταία ευκαιρία να ξαναπάτε στο σημείο όπου πεθάνατε και αν ξαναπεθάνετε, τότε πρέπει να κάνετε load, στο τελευταίο camp που κάνατε save.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι χρησιμοποιεί Unreal Engine 4 και τα χρώματα είναι πού όμορφα και ζωντανά. Ως προς τον ήχο, το voice acting είναι καλό, καθώς και το soundtrack.

Συμπερασματικά, το Clash: Artifacts Of Chaos είναι ένα παιχνίδι με αρκετά ενδιαφέρον κόσμο, που κάνει εντύπωση στην αρχή, αλλά η ιστορία δεν καταφέρνει να σε κρατήσει.


Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: ACE Team
Publisher:  Nacon
Available for: PS5, Xbox X|S, PC, PS4, Xbox One
Tested on: PS5
Release date: 6/3/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review