Monster Hunter Rise Review

Το Monster Hunter Rise μας έρχεται μετά από 2 χρόνια που έχει κυκλοφορήσει για switch και στο PS5. Πρόκειται για ένα action-RPG το οποίο λαμβάνει χώρα στο χωριό Kamura. Ο χαρακτήρας σας είναι ένας νέος, πολλά υποσχόμενος κυνηγός, ο οποίος θα χρειαστεί να σκοτώσει το Magnamalo και να φέρει την ηρεμία στο χωριό Kamura.Αρχικά, επιλέγετε τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σαςμ επιλέγετε όνομα, χαρακτηριστικά προσώπου κ.τ.λ. Στις αποστολές σας δεν είστε μόνοι σας, καθώς έχετε μαζί σας τα Palamutes, που είναι είδη σκυλιών και τα αιλουροειδή Palicoes. Τα Palamutes είναι πολύ χρήσιμοι σύντροφοι, αφού μπορούν να συγχρονίζουν τις επιθέσεις τους με εκείνες του χαρακτήρα σας,καθώς μπορεί και να τα καβαλήσει για να τρέξει πιο γρήγορα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ζώα δεν κουράζονται όσο είστε στην πλάτη τους, σε αντίθεση με τον πρωταγωνιστή που του μειώνεται η μπάρα αντοχής όσο τρέχει. Όσον αφορά τα Palicoes είναι πολύ χρήσιμα στη μάχη αφού στήνουν διάφορες παγίδες για τα τέρατα, ενώ μπορούν να σας θεραπεύσουν. Στο single player mode μπορείτε να έχετε μαζί σας έως και δύο buddies, ενώ στο multiplayer μόνο έναν εκ των δύο. Όσο μάχεστε παρέα με αυτά τα ζώα τόσο αυξάνεται το level τους. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να ενοικιάσετε και άλλα τέτοια ζώα και να τα στείλετε είτε για εκπαίδευση, είτε για κυνήγι αντικειμένων από τέρατα, είτε για τη συλλογή βοτάνων.


Τις αποστολές σας τις παίρνετε από τις δίδυμες Hinoa και Minoto. Η Hinoa θα σας δίνει όλες τις βασικές αποστολές, που θα αναλαμβάνετε στην single-player εμπειρία, ενώ η Minoto θα σας δίνει αποστολές από την Hunter’s Guild του χωριού και θα έρχεστε αντιμέτωποι με αποστολές που προτείνονται για πολλούς παίκτες. Αυτές οι αποστολές με τη σειρά τους θα σας αποκαλύψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία με την ολοκλήρωση του single-player κομματιού, δίνοντας σας κίνητρο να βγείτε για κυνήγι για άλλη μία φορά. Αυτές οι αποστολές, αν και αναφέρονται πως είναι για πολλούς κυνηγούς μαζί, μπορείτε να τις βγάλετε και μόνοι σας, αν και δεν επιτρέπουν τα λάθη. Πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας καλό θα είναι να ασχοληθείτε με τα Training Quests, τα οποία δίνουν πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες, όπως για τις κινήσεις του χαρακτήρα και πως θα εξοντώσετε ή θα αιχμαλωτίσετε ένα από τα τέρατα των αποστολών.


Συνολικά υπάρχουν πέντε διαφορετικές περιοχές, τα Lava Caverns, Sandy Plains, Frost Islands, Flooded Forest και Shrine Ruins. Οι περιοχές διαφέρουν μεταξύ τους τόσο ως προς το τοπίο, όσο και προς τα τέρατα που θα συναντήσετε. Μαζεύοντας υλικά μπορείτε να κάνετε crafting, για τη δημιουργία νέων όπλων, στολής και άλλων αντικειμένων. Μπορείτε επίσης να συλλέξετε κάποια ιπτάμενα έντομα που αυξάνουν τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα για ορισμένη χρονική περίοδο.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι είναι πανέμορφο, με καλοσχεδιασμένα τέρατα και τοπία. Ως προς το ήχο, το voice acting είναι πολύ καλό, με ιαπωνικό ήχο, αγγλικά ή την φανταστική γλώσσα του κόσμου, που μοιάζει με ιαπωνικά.

Συμπερασματικά, το Monster Hunter Rise είναι ένας εξαιρετικός τίτλος, που αν δεν έχετε καταφέρει να τον παίξετε μέχρι στιγμής, τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία. Το παιχνίδι προσφέρεται τόσο για νέους παίχτες στον κόσμο, όσο και για παλιούς.


Βαθμολογία: 9,5/10 Developer: Capcom
Publisher:
Capcom
DistributorCD Media
Available for: PS5, PS4, PC, Switch,
Release date: 20/1/2023 Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review