Hogwarts Legacy Review

Έφτασε λοιπόν η ώρα για την κυκλοφορία του περίφημου Hogwarts Legacy, όπου ξαναμπαίνουμε στο αγαπημένο μας σχολείο. Η περιπέτειά μας στο Hogwarts Legacy ξεκινά απευθείας από το 5ο έτος της σχολής. Αφού δημιουργήσουμε τον χαρακτήρα μας, παίζουμε ως ένας μαθητής που έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε μια αρχαία, πανίσχυρη μαγεία. Φυσικά, υπάρχει κόσμος που μόλις καταλαβαίνει τι μπορούμε να κάνουμε, θέλουν να μας εκμεταλλευτούν. Σύμμαχός μας είναι ο καθηγητής Fig, που θα σας βοηθήσει να εξελιχτείτε. Ενώ ο Ranrok, ένα επικίνδυνο goblin, μαζί με τον πιστό του ακόλουθο Victor Rookwood, τον αρχηγό μιας ομάδας σκοτεινών μάγων, θα σας κλείσουν τον δρόμο.


Ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά του τίτλου που το βλέπουμε από την αρχή, είναι η ιστορία του χαρακτήρα μας. Υποτίθεται πως ξεκινάμε την νέα μας ζωή ως μαθητές στο Hogwarts, ενώ είμαστε στο 5ο έτος. Έλα όμως που δεν μαθαίνουμε τίποτα για το παρελθόν μας... Γιατί δεν ήρθε το γράμμα μας; Τι κάναμε μέχρι τώρα στη ζωή μας; Αυτά είναι ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα, κάτι που όσο ενδιαφέρον και αν προσπαθήσουμε να βρούμε στη βασική ιστορία, θα είναι κάτι που θα μας εμποδίσει να δεθούμε με τον βασικό χαρακτήρα.

Ο χάρτης του παιχνιδιού από την άλλη, είναι καλός καθώς το Hogwarts είναι πολύ μεγάλο, αν και το fast travel το βρήκα λίγο δύσχρηστο. Από την άλλη ο χώρος έξω από το Hogwarts ήταν πολύ μεγαλύτερος από ότι το περίμενα, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο.


Οι βασικές αποστολές είναι ενδιαφέρουσες και θα σας προσφέρουν γύρω στις 14 ώρες περιεχόμενο. Ενώ η δευτερεύουσες, είναι ευχάριστες και θα σας δώσουν άλλη μια ευκαιρία να εξερευνήσετε το Hogwarts, είτε πρόκειται για μαθήματα με τους καθηγητές, είτε για βοήθεια των κατοίκων.

Τέλος, το σύστημα μάχης είναι από τα δυνατά στοιχεία του τίτλου. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται απλό, καθώς γνωρίζουμε λίγα ξόρκια, αλλά όσο ανεβαίνουμε επίπεδο και μαθαίνουμε νέα, αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.


Η μάχη είναι σχετικά απλή. Σπάμε την άμυνα του αντιπάλου, ακινητοποιώντας τον, μετά τον χτυπάμε και μόλις γεμίσει η ειδική μπάρα, κάνουμε ισχυρές επιθέσεις. Από την άλλη μπορούμε να κάνουμε dodge, parry και να ελέγχουμε τα πλήθη των εχθρών.

Η μάχη είναι διασκεδαστική, έχει αρκετό βάθος και τα μαγικά είναι πολλά και ικανοποιητικά σε ποικιλία, ώστε να μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας στιλ μονομαχίας.

Συμπερασματικά, το Hogwarts Legacy, ειδικά αν είστε λάτρεις της σειράς, είναι ένας must τίτλος. Πρόκειται για ένα παιχνίδι κατασκευασμένο με πραγματικό μεράκι, κάτι που γίνεται γρήγορα αντιληπτό. Θα σας προσφέρει μια νέα περιπέτεια, σε έναν γνώριμο τόπο, με διασκεδαστικό gameplay.


Βαθμολογία: 9/10 Developer: Avalanche Studios
Publisher:
Warner Bros. Interactive
DistributorCD Media
Available for: PS5, PC, PS5, Xbox Series S|X
Release date: 10/2/2023 Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review