Atomic Heart Review

To Atomic Heart είναι το πρώτο παιχνίδι της ομάδας ανάπτυξης Mundfish, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Focus Home Interactive. Ως προς την ιστορία, το Atomic Heart διαδραματίζεται στο Installation 3826, το σημαντικότερο κέντρο επιστημονικής έρευνας της Σοβιετικής Ένωσης σε ένα εναλλακτικό 1955. Τη δεκαετία του 1930, ο επιστήμονας Dmitry Sechenov αναπτύσσει μια υγροποιημένη προγραμματιζόμενη μονάδα που ονομάζεται Polymer, προκαλώντας μαζικές τεχνολογικές ανακαλύψεις στους τομείς της ενέργειας και της ρομποτικής στην ΕΣΣΔ και απαλλάσσοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού από τη χειρωνακτική εργασία. Αυτές οι ανακαλύψεις περιλαμβάνουν μια δικτυωμένη τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται «Kollektiv» και συνδέει αυτά τα ρομπότ μεταξύ τους. Ο Sechenov αναπτύσσει επίσης μια συσκευή που ονομάζεται «Thought» για την ενσωμάτωση του Πολυμερούς στο ανθρώπινο σώμα, επιτρέποντας την απομακρυσμένη νευρική διασύνδεση με τα ρομπότ ως μέρος ενός βελτιωμένου Kollektiv 2.0. Ωστόσο, η επίσημη εκτόξευσή του πάει στραβά, βυθίζοντας την Installation 3826 στο χάος. Τα πράγματα όμως γρήγορα πήραν αρνητική τροπή. Ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ένας διανοητικά ασταθής ταγματάρχης ονόματι Sergei Nechaev (P-3), που στάλθηκε για να αποτρέψει την επιδείνωση της κατάστασης στην Installation 3826. Ο P-3 καλείται να καταπολεμήσει ρομπότ, αποτυχημένα πειράματα και τη δική του, διαρκώς επιδεινούμενη ψυχική κατάσταση.


Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς στο Atomic Heart δεν είναι άλλο από την εντυπωσιακή φουτουριστική ατμόσφαιρα που συνδυάζεται άψογα με την Σοβιετική αρχιτεκτονική και την μεταπολεμική αισθητική των 50s. H αγάπη που έδωσαν οι εμπνευστές του Atomic Heart στη λεπτομέρεια αποτελεί το κυριότερο στοιχείο που προσδιορίζει την ιδιαίτερη φύση αυτής της εναλλακτικής πραγματικότητας.


Ως προς το gameplay, ο χαρακτήρας μας χρησιμοποιεί το αριστερό χέρι του για όλες τις ιδιότητες polymer που κληρονομεί από το CHAR-les και το δεξί για το όπλο που κρατάει εκείνη τη στιγμή. Στις δυνατότητες polymer, υπάρχουν skills με ηλεκτρισμό, φωτιά, πάγο, τηλεκίνηση και ασπίδα για προστασία. Οι δυνατότητες αυτές είναι χωρισμένες σε πέντε διαφορετικά talent trees τα οποία μπορείτε να εξελίξετε όπως εσείς θέλετε, από την αρχή του παιχνιδιού και να πειραματιστείτε με πάρα πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Ένα έκτο talent tree περιέχει passive skills που βελτιώνουν τη μακροζωία του πρωταγωνιστή. Κάθε ικανότητα που ξεκλειδώνετε με polymer που μαζεύετε από τους εχθρούς σας και τα μέρη που εξερευνείτε, συνοδεύεται από ένα χιουμοριστικό βιντεάκι που εξηγεί τι θα κερδίσετε αν επενδύσετε σε αυτό. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσετε μια αναβάθμιση από οποιοδήποτε talent tree και να πάρετε το polymer πίσω για να το επενδύσετε αλλού. Κάθε αντίπαλος έχει συγκεκριμένες ευαισθησίες και αντοχές σε στοιχεία που έρχονται από τα polymer skills του CHAR-les. Τις λεπτομέρειες αυτές σας τις δίνει απλόχερα το ίδιο το CHAR-les, αν σκανάρετε τον αντίπαλό σας πριν τον πολεμήσετε.


Τα όπλα σας λαμβάνουν τέσσερις έως έξι προσθήκες τις οποίες μπορείτε να κατασκευάσετε με υλικά που βρίσκετε στον κόσμο ή όταν σπάτε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε. Για να κατασκευάσετε μια προσθήκη πρέπει να βρείτε το σχέδιό της σε διάφορες τοποθεσίες της βάσης 3826. Οι τοποθεσίες αυτές είναι καλοφτιαγμένες και διασκεδαστικές. Το CHAR-les σας ενημερώνει που μπορείτε να βρείτε την κάθε αναβάθμιση για το κάθε όπλο, για να προγραμματίσετε τη διαδρομή σας. Κάθε προσθήκη στο όπλο αλλάζει ή βελτιώνει τον τρόπο που λειτουργεί και σας δίνει τη δυνατότητα να το προσαρμόσετε στο δικό σας στυλ παιχνιδιού, δημιουργώντας αμέτρητους συνδυασμούς με τους οποίους μπορείτε να πειραματιστείτε για να σπείρετε τον πανικό στα σοβιετικά ρομπότ που θέλουν να σας αποκεφαλίσουν.

Συμπερασματικά, το Atomic Heart προσφέρει μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία. Το ξέφρενο και χορταστικό gunplay του και ο εντυπωσιακός και λεπτομερής κόσμος του θα σας κρατήσουν απασχολημένους αρκετές ώρες και αν και ο τίτλος δεν ανακαλύπτει τον τροχό, θα σας κρατήσει ευχαριστημένους.


Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Mundfish
Publisher:  Focus Home Interactive
Available for: PS5, Xbox X|S, PC, PS4, Xbox One
Tested on: PS5
Release date: 20/2/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review