One Piece Odyssey Review

Το One Piece είναι ένα από τα μεγαλύτερα anime και τα πιο mainstream στο ελληνικό κοινό. Μας έχει προσφέρει πάνω από χίλια επεισόδια περιεχόμενο και έχουν βγει πολλά παιχνίδια που βασίζονται στο franchise. Ο τελευταίος τίτλος είναι το One Piece Odyssey, που μας έρχεται από την αγαπημένη Bandai.

Ως προς την ιστορία, το πλήρωμά μας ταξιδεύει στη θάλασσα, ώσπου μια καταιγίδα σηκώνει το καράβι τους στα σύννεφα και το οδηγεί στο μυστηριώδες νησί Waford. Εκεί ενώ πολεμάνε ένα γιγάντιο ρομπότ θα συναντήσουν τον Adio Suerte, έναν εξερευνητή και την Lim, μια κοπέλα που μπορεί να αφαιρεί τις  αναμνήσεις, όποιου αγγίζει. Φυσικά αυτό κάνει και στο πλήρωμά μας, καθώς μισεί τους πειρατές. Για να καταφέρουν να ξαναπάρουν πίσω τις δυνάμεις τους, θα πρέπει να ζήσουν στιγμές από το παρελθόν τους, αν και είναι λίγο αλλαγμένες. Με αυτό το τρόπο θα μεταφερθούμε σε πολλούς προορισμούς, όπως οι Alabasta, Water-7, Enies Lobby, MarineFold και Dressrosa, στις οποίες θα ξαναδούμε την ιστορία.

Ως προς το gameplay, το ιδιαίτερο σε αυτό τον τίτλο είναι ότι οι μάχες είναι turn-based. Το σύστημα είναι ιδιαίτερα απλό, καθώς μπορούμε να κάνουμε επίθεση, skills, να χρησιμοποιήσουμε κάποιο item ή να κάνουμε ειδικές επιθέσεις.

Όσο εξερευνούμε το νησί θα βρούμε αρκετά αντικείμενα που θα μας βοηθήσουν στην μάχη ενώ ανάλογα τον χαρακτήρα που επιλέγουμε κατά την αναζήτηση, βρίσκουμε και διαφορετικά υλικά στις περιοχές. Συγκεκριμένα, αν επιλέξουμε τον Sanji θα βρίσκουμε υλικά μαγειρικής για να φτιάξουμε νέα πιάτα, ο Zoro καταστρέφει εμπόδια και πόρτες, η Nami βρίσκει θησαυρούς και λεφτά, ο Chopper μπορεί να εντοπίσει φυτά για να φτιάξει φάρμακα και healing items, ενώ ο Luffy μπορεί να πηδάει από το ένα σημείο στο άλλο.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι είναι πανέμορφο, ακριβώς όπως στο anime. Στα θετικά είναι και το πολύ καλό voice acting, όπου υπάρχει μπόλικο, αν και δεν είναι σε όλους τους διαθέσιμους διαλόγους.

Συμπερασματικά, αν σας αρέσει το One Piece και θέλετε να παίξετε μια καινούρια ιστορία, τύπου filler και να ξαναθυμηθείτε τα παλιά, αυτό το παιχνίδι είναι για σας! Συνολικά θα σας προσφέρει γύρω στις 30 ώρες περιεχόμενο.


Βαθμολογία: 7,5/10 Developer: ILCA
Publisher:
Bandai Namco Entertainment
DistributorBandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox Series X|S
Release date: 13/1/2023 Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review