Παρουσίαση: Ένα Τίποτα μπορεί να Αλλάξει τα Πάντα

Μέσα από αυτό το εγχειρίδιο, ο James Clear μας δείχνει με παραδείγματα πως μπορούμε να ταξινομήσουμε τις συνήθειες μας και να μάθουμε με ποιόν τρόπο αυτές μας επηρεάζουν. Με απλά λόγια και με απτά παραδείγματα, δανειζόμενος πραγματικά γεγονότα, ψυχολογικά πειράματα ακόμη και την επιστήμη, ο συγγραφέας μας δείχνει πως μπορούμε να βρούμε τις καλές μας συνήθειες και πως να αποβάλλουμε τις κακές. Είναι πολύ ωφέλιμο και σου δίνει ώθηση και δύναμη να προσπαθήσεις, ακριβώς γιατί είναι ρεαλιστικό και όσα αναφέρει μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους.

Είτε θέλεις να βελτιώσεις το σώμα, τη διατροφή, την καριέρα ή την προσωπική σου ζωή, ο James Clear, σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις χωρίς να σε καθοδηγεί, αλλά αφήνοντας εσένα να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο και τι λειτουργεί στον καθένα ξεχωριστά και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το βιβλίο του Τζέιμς Κλίαρ, το οποίο ήδη αριθμεί εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον πλανήτη έρχεται να αναθεωρήσει κάποια πράγματα για το κομμάτι των συνηθειών και της εξέλιξης. Ποιο είναι λοιπόν το πρώτο πράγμα που έρχεται να αναιρέσει ο Κλίαρ μέσα από το βιβλίο του; Το γεγονός ότι το κίνητρο και το motivation όπως λέει και ο ίδιος δεν είναι ο νούμερο ένα λόγος για να εξελιχθούμε ως άνθρωποι. Υπάρχει, σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι πολύ σημαντικότερο όσον αφορά την απόκτηση νέων συνηθειών. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Πώς όμως αποκτούμε νέες συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο; Σύμφωνα με τον Κλίαρ ο οραματισμός είναι πολύ σημαντικός. Όταν σκεφτόμαστε ανούσια πράγματα όπως το που είναι τα γυαλιά μας, τότε ξοδεύουμε άσκοπη ενέργεια την οποία μπορούμε να διοχετεύσουμε αλλού. 

Το βιβλίο αναφέρει πως παρ’ όλο που το περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή συνηθειών ξεκαθαρίζει πως τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτό δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο σαν αντικείμενα αλλά παίζει καίριο ρόλο η σχέση που έχουμε εμείς με αυτά. Οπότε όσο περισσότερη σημασία έχει ένα αντικείμενο για εμάς τόσο περισσότερο μας επηρεάζει. Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει να προσφέρει πολλά και αξίζει τον χρόνο σας.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο James Clear είναι συγγραφέας και ομιλητής ειδικευμένος στους τομείς της διαμόρφωσης συνηθειών, της λήψης αποφάσεων και των συνεχών βελτιώσεων. Το έργο του έχει φιλοξενηθεί συχνά στα έντυπα New York Times, Entrepreneur, Time και στην εκπομπή CBS This Morning. Την ιστοσελίδα του επισκέπτονται εκατομμύρια αναγνώστες, ενώ έχει εκατοντάδες χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη που λαμβάνουν τα ενημερωτικά δελτία του jamesclear.com. Είναι τακτικός ομιλητής στο Fortune 500, που αναδεικνύει τις καλύτερες επιχειρήσεις, και τις προτάσεις του έχουν ακολουθήσει στα πρωταθλήματα NFL, NBA, και MLB. Μέσω των online σεμιναρίων του και της Habits Academy (Ακαδημίας των Συνηθειών), ο Clear έχει διδάξει περισσότερους από 10.000 ηγέτες, στελέχη, προπονητές και δασκάλους. Η Habits Academy είναι η κορυφαία πλατφόρμα εκπαίδευσης για πρόσωπα και οργανισμούς που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν καλύτερες συνήθειες στη ζωή και τη δουλειά τους.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:
Συγγραφέας: James Clear
Εκδόσεις: Ιβίσκος
ISBN: 978-618-5093-94-5
Σελίδες: 424
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review