The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me Review

Ώρα να δούμε την νέα προσθήκη του Dark Pictures Anthology. Μετά το Man of Medan, το Little Hope και το House of Ashes, μας έρχεται το τέταρτο παιχνίδι της σειράς, το The Devil in Me. Το The Devil in Me πραγματεύεται αληθινά γεγονότα και ασχολείται με την διαβόητη υπόθεση του πρώτου καταγεγραμμένου κατά συρροή δολοφόνου στην Αμερική, του Η.Η. Holmes. Μια ομάδα πέντε κινηματογραφιστών καλούνται από έναν μυστηριώδη άντρα σε ένα νησί με σκοπό την καταγραφή αποκλειστικών πλάνων για την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, με θέμα τα έργα και την δράση του H.H. Holmes. Στο συγκεκριμένο νησί είναι χτισμένη μια πανομοιότυπη ρεπλίκα του «Murder Castle», ενός ξενοδοχείου το οποίο είχε τροποποιήσει ο δολοφόνος στα μέτρα του γεμίζοντάς το με θανατηφόρες παγίδες. Μέσα σε αυτό υποδεχόταν τους ανυποψίαστους πελάτες και υποψήφια θύματα. Οι πέντε πρωταγωνιστές, βλέποντας το συγκεκριμένο περιβάλλον σαν μια μοναδική ευκαιρία να μεγαλώσουν την φήμη τους και να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό τηλεοπτικά, δέχονται την πρόσκληση χωρίς να γνωρίζουν ότι μόλις δήλωσαν συμμετοχή σε ένα ανελέητο παιχνίδι αναζήτησης και κυνηγητού στο οποίο ο χαμένος πληρώνει με την ζωή του.


Ως προς το gameplay, οι επιλογές μας επηρεάζουν τις εξελίξεις, άλλες είτε περισσότερο και άλλες λιγότερο. Ο στόχος μας είναι να βγάλουμε τη νύχτα, έχοντας διατηρήσει ζωντανούς και τους 5 playable χαρακτήρες. Ομολογουμένως, αυτή τη φορά, το γράψιμο τους είναι αρκετά βελτιωμένο, με κάθε χαρακτήρα να έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, με τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις να έχουν μεγαλύτερο βάθος από το συνηθισμένο και την απώλεια ενός μέλους της ομάδας να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα.


Όπως και σε κάθε κεφάλαιο της σειράς, έτσι και εδώ, υπάρχουν δεκάδες collectibles, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η συλλογή τους είναι μάλλον απαραίτητη για να αποκρυπτογραφήσετε το σενάριο. Η ιστορία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να σας καθηλώσει μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους. Χωρίς να μπούμε σε spoilers, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το μέρος που καλείστε να εξερευνήσετε έχει μια τεράστια ιστορία από πίσω του, γεγονός που κάνει τη διαδικασία της εύρεσης της ταυτότητας του δολοφόνου ακόμη πιο απολαυστική. Το όλο backstory του δολοφόνου είναι επίσης συναρπαστικό, οπότε αξίζει τον κόπο να το ανακαλύψετε, πραγματοποιώντας διαδοχικά playthroughs.


Ως προς τα γραφικά, οι χώροι είναι πολύ καλά σχεδιασμένοι, με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του ξενοδοχείου. Η μουσική και τα ηχητικά εφέ θα σας ξαφνιάσουν με την απότομη και έντονη εμφάνισή τους και συμβάλλουν στην δημιουργία μιας υποβλητικής ατμόσφαιρας. Εδώ, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και το πολύ καλό voice acting των χαρακτήρων.

Συμπερασματικά, το The Devil in Me είναι μια δυνατή περιπέτεια τρόμου, με πολλές καλές και έντονες στιγμές, που θα σας προσφέρει γύρω στις 8 ώρες περιχόμενο και πολλαπλά τέλη για να το ξαναπαίξετε.


Βαθμολογία: 9/10
Developer: Supermassive Games
Publisher: Bandai Namco Entertainment
DistributorBandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series S|X
Release date: 18/11/2022 Tested on:
PS5

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Atelier Ryza 3 Review

Dead Island 2 Review

 Jin Conception Review