Gungrave G.O.R.E. Review

Το Gungrave G.O.R.E. μας έρχεται από το κορεάτικο στούντιο Iggymob, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Prime Matter και στην ουσία αποτελεί το τρίτο μέρος της σειράς Gungrave, όπου τα προηγούμενα είχαν παιχτεί στο PS2. Γενικά, ευτυχώς στο κεντρικό μενού μπορείτε να βρείτε την ανασκόπηση της ιστορίας των προηγούμενων παιχνιδιών.


Ως προς την ιστορία, ο πρωταγωνιστής είναι ο Beyond The Grave (ή απλά Grave), ένας νεκραναστημένος μαφιόζος εκτελεστής, ο οποίος προστατεύει την Mika, την κόρη της νεκρής αγαπημένης του. Ο Grave και μερικά ακόμα άτομα, αποτελούν μία ομάδα που προσπαθεί να σταματήσει την συμμορία Raven Clan και το σχέδιό τους που είναι η παγκόσμια εξάπλωση ενός ιδιαίτερα δυνατού ναρκωτικού με το όνομα Seed. Γενικότερα, η πλοκή είναι αδιάφορη και στερεοτυπική.

Ως προς το gameplay, ελέγχετε τον Grave, ο οποίος διαθέτει δύο πιστόλια και ένα φέρετρο που κουβαλάει μαζί του, το Death Hauler. Στόχος σε κάθε πίστα είναι να ξεκάνετε όποιον βρεθεί μπροστά σας. Ο Grave στοχεύει αυτόματα τους εχθρούς, ανάλογα με το που έχετε στρέψει την κάμερα, ενώ μπορείτε να κάνετε lock-on αλλά και να στοχεύσετε πιο ελεύθερα για βολές ακριβείας. Έχετε την μπάρα ζωής σας, η οποία προστατεύεται από το shield bar που υπάρχει. Όσες περισσότερες επιθέσεις δέχεστε, τόσο μειώνεται η ασπίδα σας και αν σπάσει δέχεστε ζημιά στην ζωή σας, ενώ αν μείνετε για λίγο εκτός μάχης, η ασπίδα σας ξαναγεμίζει. Διαθέτετε επίσης μία κίνηση αποφυγής, που σας επιτρέπει να γλιτώνετε επιθέσεις εχθρών ενώ ταυτόχρονα τους πυροβολάτε. Πέρα από τους πυροβολισμούς, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το φέρετρο για melee επιθέσεις αλλά και για να εκτοξεύετε έναν γάντζο, ώστε να τραβάτε εχθρούς προς τα εσάς και να τους χρησιμοποιείτε ως ανθρώπινες ασπίδες, να τους εκτοξεύετε πάνω σε άλλους εχθρούς ή να τους σκοτώνετε από κοντά.


Δυστυχώς, η μάχη είναι αρκετά επιφανειακή με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να χρειαστεί να πατάμε μόνο ένα κουμπί. Ακόμα και το skill tree έχει αδιάφορες κινήσεις οι οποίες δε βοηθούν καθόλου σε combo built-up. Αν εξαιρέσουμε τα destruction moves και τα κλασικά HP/DMG UP, ο παίκτης δεν έχει λόγο να ανεβάσει κάποιο skill.

Συμπερασματικά, το Gungrave G.O.R.E. είναι δυστυχώς ένα αποτυχημένο sequel από όλες τις απόψεις. Το σύστημα μάχης είναι αρκετά επιφανειακό και ενώ έχει όμορφα cutscenes και ικανοποιητικά voice acting, δε φτάνουν για να κάνουμε τα στραβά μάτια, ειδικά σε αυτή την αναλογία ποιότητας-τιμής.


Βαθμολογία: 6/10 Developer: Iggymob
Publisher: Prime Matter
Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS5, PS4, Xbox Series S|X, PC Release date: 22/11/2022
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review