Escape String Review

Το Escape String μας έρχεται από την 7 Raven Studios Co. Ltd. Ο προγραμματισμός σε παιχνίδια συχνά καταλήγει να γίνεται ένας σκληροπυρηνικός χάκερ ή ένα παιχνίδι προγραμματισμού που για τους παίκτες που δεν είναι τεχνικοί, μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό. Εισαγάγετε το Escape String ως παιχνίδι παζλ που θα το χαρακτηρίσω ως Προγραμματισμός για αρχάριους. Είναι ένα παιχνίδι παζλ που μπορείτε να παίξετε με τον δικό σας ρυθμό και να βρείτε τη βέλτιστη λύση για κάθε επίπεδο, ενώ παράλληλα προσφέρετε μια προσβάσιμη χαμηλότερη είσοδο και χαμηλότερο εμπόδιο ολοκλήρωσης για την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου και την πρόοδο.


Στο Escape String παίζετε ως ένα ρομπότ που έχει ακούσει μια αισθητή κλήση πέρα από την αυλή των σκουπιδιών και προσπαθεί να δραπετεύσει και να σωθεί. Ως παίκτης δεν έχετε άμεσο έλεγχο του ρομπότ. Αντίθετα, θα χρειαστεί να προγραμματίσετε τη συμβολοσειρά κίνησης που θα πάρει το ρομπότ. Αριστερά και δεξιά μετακινήστε το ρομπότ κατά μήκος της 2D πεδιάδας, αλλά προς τα κάτω το αφήνετε να σκύψει και προς τα πάνω είναι ένα άλμα προς τα εμπρός. Το άλμα προς τα εμπρός σας οδηγεί περισσότερο από ένα απλό βήμα προς τα εμπρός και έτσι θα καταλάβετε πόσο μακριά πρέπει να διανύσετε για να πείτε ένα κενό πριν δώσετε εντολή στο ρομπότ να πηδήξει. Από νωρίς, οι παγίδες είναι στατικές όπως οι ηλεκτρικές μπάλες και τα κενά. Μετά τα πρώτα επίπεδα όμως τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.


Το Escape String προσθέτει θραυστήρες και ρομπότ εχθρικής περιπολίας που κινούνται και επιστρέφουν το παιχνίδι περισσότερο σε ένα παιχνίδι VHS δοκιμής και λάθους επαναφοράς/γρήγορης προώθησης. Για να χάσετε ένα ρομπότ ή να μετακινηθείτε προς τα πίσω και προς τα εμπρός για να μετακινηθείτε μεταξύ των θραυστήρων και θα φτάσετε στο τέλος των ολοένα και μακρύτερων διαδρόμων για κάθε επίπεδο. Μπορείτε να προγραμματίσετε το ρομπότ σε τμήματα έως και 15 εντολών ταυτόχρονα, αλλά λαμβάνετε 3 πολλές από αυτές. Το παιχνίδι σας προκαλεί να βρείτε τη βέλτιστη χορδή (συχνά σημαίνει άλμα αντί να κινηθείτε δεξιά), αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε εκτός και αν θέλετε τα ξεκλειδωμένα καλλυντικά και μερικά επιτεύγματα. Είναι ικανοποιητικό να παίζεις και περισσότερο ένα παζλ που βασίζεται στη λογική, καθώς υπάρχει πάντα μια λύση που μπορείς να βρεις μέσω προοδευτικής δοκιμής και λάθους. Υπάρχουν 40 επίπεδα για να τα καταφέρετε, τα οποία θα διαρκέσουν μερικές ώρες.


Αν και δεν υπάρχει λόγος να φταίει κανείς στο Escape String, διαπίστωσα ότι το να υπολογίσεις πόσο μακριά σε οδηγεί κάθε κίνηση ρομπότ είσαι αρκετά ενοχλητικός μερικές φορές. Αισθάνομαι ότι το να είχατε ένα αχνό πλέγμα γραφικό χαρτί θα βοηθούσε αυτό το πρόβλημα – ειδικά όταν έχετε εχθρικά ρομπότ που πρέπει να αποφύγετε δίπλα σε θραυστήρες και ηλεκτρικές σφαίρες. Εάν δεν σας πειράζει αυτή η ιδιορρυθμία σχεδιασμού και κάποια γραφικά και ήχος που είναι τεχνητά, υπάρχει εδώ ένα καλό παιχνίδι παζλ για προγραμματιστές. Οι κυνηγοί πλατίνας θα χρειαστεί να φτάσουν περίπου στο επίπεδο 15.


Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: 7 Raven Studios Co. Ltd
Publisher: 
7 Raven Studios Co. Ltd
Available for: Switch, PC, PS4, Xbox One
Tested on: Switch
Release date: 27/10/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review