Παρουσίαση: ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Οι μουσικές συνομιλίες σε αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά μοναδικές και δεν μοιάζουν με τίποτα από ότι έχω διαβάσει. Ο Μουρακάμι παρουσιάζει αυτές τις συνομιλίες με έναν ελκυστικό και σχεδόν λυρικό τρόπο. Σε αυτό το βιβλίο, ο Haruki Murakami, κάθεται με τον Seiji Ozawa, παγκοσμίου φήμης μαέστρο και συνομιλούν σχετικά με τη μουσική. Κάθονται για 6 συνομιλίες και ο Μουρακάμι παρατηρεί τον Οζάουα εν δράσει καθώς διευθύνει την ακαδημία του για νέους μουσικούς στην Ελβετία. Τα θέματα ποικίλλουν από μουσικές συνθέσεις, τις απαρχές και τη σχέση του Ozawa με τον Leonard Bernstein, μπλουζ και τζαζ και διάφορα πραγματάκια κλασικής μουσικής.

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σε αυτό το βιβλίο είναι η γνωριμία του με τον Leonard Bernstein. Σαν χαρακτήρας, δεν είναι πολύ πειθαρχημένος, αλλά ήταν λαμπρός μαέστρος και συνθέτης. Φαίνεται ότι ο Ozawa έμαθε πολλά από αυτόν, αλλά έκανε το αντίθετο. Το στυλ του Bernstein, τις περισσότερες φορές, δεν ταίριαζε στον Ozawa, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο μαθητής έμαθε από τον δάσκαλο.

Οι εξαιρετικές μουσικές γνώσεις του Μουρακάμι είναι άκρως εντυπωσιακές. Του αρέσει η μουσική, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό το βιβλίο είναι σχολαστικά μελετημένο και γραμμένο. Ο Μουρακάμι έκανε πολλή προσπάθεια σε αυτό το μικρό βιβλίο και φαίνεται. Αν είστε λάτρης της μουσικής, του Ozawa ή του Mukarami, πρέπει ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, θα πάρετε κάτι από αυτό.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χαρούκι Μουρακάμι θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς παγκοσμίως. Γεννήθηκε στο Κιότο το 1949 και παντρεύτηκε πολύ νωρίς, λίγο μετά τα είκοσι. Αποδίδει την απόφασή του να γράψει σε μια παράδοξη στιγμή αιφνίδιας έμπνευσης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ. Παράλληλα με τη νυχτερινή εργασία του, εξακολούθησε να γράφει και να μεταφράζει μεγάλους Αμερικανούς συγγραφείς, αλλά στράφηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μόνο μετά την τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματος ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 10.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έγινε κινηματογραφική ταινία. Έκτοτε ο Μουρακάμι μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Χαβάη. Αγαπάει ιδιαίτερα το τρέξιμο και έκανε κάποτε, μόνος του, τη διαδρομή του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Franz Kafka και Jerusalem, καθώς και το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Ιαπωνίας, το Yomiury, ενώ βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους υποψηφίους για το βραβείο Νομπέλ. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα έργα του ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ, ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΩΡΕΣ, το magnum opus του, 1Q84, Ο ΑΧΡΩΜΟΣ ΤΣΟΥΚΟΥΡΟΥ ΤΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ και Ο ΚΑΦΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:
Συγγραφέας: Χαρούκι Μουρακάμι
Εκδόσεις: Ψυχογιός
ISBN: 
978-618-01-4322-5
Σελίδες: 368
Ημερομηνία Έκδοσης: 23/6/2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review