Παρουσίαση: Η ακολουθία του κακού

Το βιβλίο Η ακολουθία του κακού διαδραματίζεται την εποχή του κόβιντ, όπου όλοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η αστυνόµος Γεωργίου, όπου έχει να λύσει δύο υποθέσεις. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια δολοφονία στο Κολωνάκι, όπου ύποπτοι είναι η ερωµένη του θύµατος, ο σύζυγός της, ο κηπουρός, ο δικηγόρος και ένας ένας σχεδιαστής µόδας. Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε ένα δυστύχημα στην παραλιακή, με θύμα ένας γιατρό. Ποιος μπορεί να το ήθελε νεκρό και γιατί;

Η συγγραφέας από την αρχή του βιβλίου μας βάζει στην ουσία, αποφεύγοντας περιττές πληροφορίες που απλά θα μας έδιναν αδιάφορες πληροφορίες και θα γέμιζαν το κενό κάποιων σελίδων. Η υπόθεση είναι καλογραμμένη, βασισμένη στην ελληνική πραγματικότητα, όπου η συγγραφέας σιγά σιγά τοποθετεί τα κομμάτια του παζλ, όπου θα μας δώσουν τη λύση στο μυστήριο. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο, που αξίζει την προσοχή σας.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Χρύσα Σπυροπούλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Σπούδασε Κλασική και Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Ασχολείται με την κριτική βιβλίου και συνεργάζεται με εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ κάνει επίσης και μεταφράσεις. Επίσης, συντονίζει τη Λέσχη Κλασικής Λογοτεχνίας στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.
Έχει εκδώσει αστυνομικά μυθιστορήματα τόσο για ενήλικες όσο και για εφήβους. Τα πιο πρόσφατα αστυνομικά της μυθιστορήματα για εφήβους είναι: Το μυστήριο της Κωνσταντινούπολης (Καστανιώτης, 2015), Αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας (Καστανιώτης, 2013), ενώ το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το αστυνομικό για ενηλίκους Ταραγμένα νερά.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:

Συγγραφέας: Χρύσα Σπυροπούλου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
ISBN: 978-618-03-2996-4
Σελίδες: 448
Ημερομηνία Έκδοσης: 5/5/2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review