Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef Review

To Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Rogueside και πρόκειται για ένα run-and-gun action παιχνίδι που επικεντρώνεται στα Orks του Warhammer 40.000.To Warhammer 40.000: Shootas, Blood & Teef, ξεκινά με την ομάδα σας να βρίσκεται στη μέση μιας εκστρατείας για να πάρει τον Πλανήτη Luteus από τους αδύναμους Humies του Imperium, καθώς είναι πλούσιος σε πόρους για να τροφοδοτήσει την πολεμική μηχανή των Ork. Έτσι δημιουργείται ένα κατάλληλο σκηνικό: ο κόσμος έχει ήδη πάρει φωτιά και είναι σε κομμάτια, το τέλειο πεδίο μάχης για την εκδίκησή σας. Υπόσχεται επίσης το είδος της αισθητικής που χρειάζονται όλα τα 40.000 παιχνίδια: γράσο, αλυσίδες, φωτιά και κρανία σε όλο το περιβάλλον.


Από την γεμάτη σκόνη επιφάνεια του πλανήτη μέχρι την Hive City βαθιά κάτω από το έδαφος, το ταξίδι σας οδηγεί σε διάφορα περιβάλλοντα που σας περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να αποφύγετε, στοιχειώδεις γρίφοι για τις πόρτες που πρέπει να λύσετε και ένα σωρό πράγματα που πρέπει να αντιταχτούν. Ό,τι χρειάζεται ένα Ork, πραγματικά, συμπεριλαμβανομένων εχθρών για να κομματιαστούν σε πράσινη σάρκα.

Η πλειοψηφία των εχθρών είναι άλλα Orks που σκοπεύουν να υπερασπιστούν το Boss, αλλά θα αντιμετωπίσετε επίσης στρατιώτες Imperium και εξωγήινους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το παιχνίδι είναι πολύ απλό ανά πάσα στιγμή: προχωράς, πυροβολάς και καταστρέφεις ότι βρεθεί στο διάβα σου. Είναι ένα 2D shooter πολύ διασκεδαστικό, με άφθονα σημεία στα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε ή να τροποποιήσετε το οπλοστάσιό σας.


Δεν αποτελεί έκπληξη, το νόμισμα που χρειάζεστε είναι το teef. Συλλέξτε αρκετά και μπορείτε να τα ξοδέψετε για να αλλάξετε τα όπλα σας. Μερικές φορές θέλετε απλώς να αφαιρέσετε μερικά κεφάλια με ένα shotgun. Άλλες φορές έχετε την διάθεση να διαλύσετε ένα μπουλούκι εχθρών με ακατάπαυστα πυρά. Υπάρχει ένα όπλο για κάθε διάθεση και mods για να το αλλάξετε, αλλά ειλικρινά δεν είναι ποτέ πιο περίπλοκο από το τρέξιμο, το άλμα και την στόχευση.

Το gameplay του τίτλου συγκαταλέγεται στα 2D action platformers με επιρροές από τίτλους όπως το Shank και το Guns, Gore & Cannoli. Ο χαρακτήρας μας κινείται από πλατφόρμα σε πλατφόρμα την στιγμή που αντιμετωπίζει στρατιές εχθρών και εμπόδια ή παγίδες. Κάθε πίστα είναι γεμάτη με εκπλήξεις, συλλεκτικά αντικείμενα και γοητεία που δύσκολα συναντάμε σε παιχνίδια του είδους αφού κάθε τοποθεσία και παρασκήνιο είναι γεμάτα με διακοσμητικά και κτίρια ή ερείπια – ανάλογα την περίσταση.


Επιλέγουμε ανάμεσα σε τέσσερις διαθέσιμες κλάσεις (Stormboy, Flash Git, Weird Boy, Beast Snagga Boy) με την διαφορά μεταξύ τους να εντοπίζεται στο skill που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια της μάχης. Για παράδειγμα, ο Stormboy μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν πύραυλο για να κάνει dash προς τα μπροστά και παράλληλα να κάψει τους εχθρούς του με την φλόγα του πυραύλου ενώ ο Weird Boy χρησιμοποιεί μαγεία σε συνδυασμό με τα όπλα του. Πέρα από αυτές τις ικανότητες και μερικές στυλιστικές διαφορές, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να διαχωρίζει τις κλάσεις αυτές. Τα όπλα παραμένουν ίδια καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού – με όλα να αγοράζονται από το store που ανοίγουμε στα checkpoints.

Συμπερασματικά, το Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef, αν είστε φίλος του 40κ σύμπαντος, είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι και μπορείτε να περάσετε ολόκληρο το παιχνίδι σε περίπου 3 ώρες. Ο τίτλος είναι διαθέσιμος για αγορά και από το επίσημο site της ININ Games ενώ οι συλλέκτες μπορούν να βρουν την Collector’s Edition στον σύνδεσμο εδώ


Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Rogueside 
Publisher: Rogueside 
Available for: Switch, PS4, PS5, PC
Tested on: Switch
Release date: 20/10/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review