The Chant Review

Το The Chant είναι ένα survival horror παιχνίδι το οποίο ανέπτυξε η Brass Token και κυκλοφόρησε από την Prime Matter. Ως προς την ιστορία, η πρωταγωνίστρια μας είναι η Jess, που αποδέχεται μία πρόσκληση από μια φίλη της, σε ένα απομονωμένο νησί. Θέλοντας να ξεφύγει από τους προσωπικούς της δαίμονες, που την καταδιώκουν για πολλά χρόνια, η Jess φτάνει στο νησί, στο οποίο συναντά καταστάσεις που δεν περίμενε. Η γνωστή της και οι φίλοι της έχουν αναπτύξει μία αίρεση, προσπαθώντας μέσω αυτής να θεραπεύσουν τις δικές τους προσωπικές πληγές. Λαμβάνοντας μέρος σε μία τέτοια τελετή η Jess βλέπει τα πράγματα να παίρνουν μία παράξενη τροπή, η ίδια λιποθυμά και όταν ξυπνά, όλοι οι υπόλοιποι έχουν εξαφανιστεί, ενώ διάφορα υπερφυσικά γεγονότα έχουν κατακλύσει το μικρό νησί.


Στο παιχνίδι, για να καταφέρετε να επιβιώσετε θα πρέπει να προσέχετε και να ισορροπήσετε το μυαλό σας, το οποίο χάνεται όταν περνάτε μέσα από το Gloom, το σώμα το οποίο είναι ευάλωτο σε χτυπήματα από τα τέρατα και τέλος το πνεύμα το οποίο σας δίνει κάποιες ιδιότητες όπως είναι η τηλεκίνηση. Σε αντίθεση με πάρα πολλά κλισέ horror παιχνίδια τα οποία είναι πολύ σκοτεινά, το The Chant δίνει μια τρομερή εμπειρία γεμάτη χρώματα. Κάθε περιοχή στον χάρτη η οποία έχει καλυφθεί από το Gloom έχει το δικό της χρώμα. Το παιχνίδι προσφέρει μια τρομερή ψυχεδελική εμπειρία με πολλά jump scares εύκολους γρίφους και ένα απλό σύστημα μάχης.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι δεν λέει πολλά. Τα animations είναι μετρημένα και περνάνε απαρατήρητα. Επίσης, το soundtrack είναι αδιάφορο και ενώ το voice acting είναι καλό, σε κάποια σημεία δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι.

Συμπερασματικά, το The Chant είναι ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, που δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει σε κανέναν τομέα και θα το πρότεινα μόνο αν έχετε ξεμείνει από επιλογές και κατανοείτε που πάτε να μπλέξετε.

Βαθμολογία: 6/10 Developer: Brass Token
Publisher: Prime Matter Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS5, Xbox Series S|X, PC Release date: 3/11/2022
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review