Story of Seasons: Friends of the Great Kingdom Review

Το πρώτο Doraemon: Story of Seasons κυκλοφόρησε το 2019 και προκάλεσε έκπληξη πως κατάφερε να συνδέσει το αγαπημένο Doraemon με το χαλαρωτικό gameplay των farm sim. Το αρχικό Doraemon Story of Seasons άφησε κάποια περιθώρια βελτίωσης, τα οποία το δεύτερο γεμίζει γρήγορα, βοηθώντας στη δημιουργία μιας παρόμοιας μαγευτικής εμπειρίας, χωρίς να γίνεται βαρετό.


Ως προς την ιστορία, έχουμε τον Noby και τον Doraemon που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά ο Noby μαλώνει με τους γονείς του επειδή είναι πολύ τεμπέλης και τότε ο Noby αποφασίζει να μαζέψει τα πράγματά του και να πετάξει με ένα πύραυλο, σε έναν άγνωστο πλανήτη για να κάνει ένα διάλειμμα (τι ποιο φυσιολογικό). Όταν προσγειώνονται σε έναν ακατοίκητο πλανήτη που μπορούν να εξερευνήσουν, βρίσκουν ένα τραυματισμένο αγόρι. Αφού το βοηθάτε, συναντάτε τον Lumis, ο οποίος προσφέρεται να σας δείξει τον πλανήτη και τελικά σας αφήνει να μείνετε στην φάρμα του.


Μετά από λίγες μέρες, αφού συνηθίσετε τη ζωή στη φάρμα, πάτε να εξερευνήσετε την κοντινή πόλη, όπου εκεί οι φρουροί σας μεταφέρουν στη Βασίλισσα. Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου χαρούμενη που μια παρέα αγνώστων επισκέφτηκε τον πλανήτη της και σας παίρνει γρήγορα, όλες τις συσκευές που είχατε γεμίσει τις τσέπες του. Όμως, ο Lumis θέλοντας να σας βοηθήσει, καταφέρνει να πείσει την βασίλισσα, πως αν δουλέψετε σκληρά για να αποκαταστήσετε τη φήμη της παλιάς φάρμας, η βασίλισσα να σας επιτρέψει να πάρετε πίσω τα πράγματά σας, για να μπορέσετε να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι ένα κλασικό farm sims. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας θα δαπανηθεί δουλεύοντας όλη τη μέρα στο αγρόκτημα, τα αιτήματα στον πίνακα ανακοινώσεων από τους κατοίκους της πόλης και τη λίστα υποχρεώσεων που σας δίνει ο Lumis στην αρχή του παιχνιδιού.


Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι ότι σας επιτρέπει να προσκαλέσετε τους φίλους του Noby, για να σας βοηθήσουν. Καθώς προχωράτε, ο χρόνος σας θα είναι περιορισμένος και θα θέλετε να είστε, όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται, επομένως το να έχετε ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια για να σας βοηθήσει μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια. Επιπλέον, η βοήθεια των φίλων του Noby με δραστηριότητες όπως το ψάρεμα και η εξόρυξη, προσθέτει μια επιπλέον ευχάριστη νότα. Το AI λειτουργεί απίστευτα καλά και οι φίλοι σας θα πάρουν γρήγορα οποιαδήποτε δραστηριότητα πρέπει να ολοκληρώσουν. Κατευθυνθείτε στα ορυχεία και θα φέρουν μια αξίνα ή θα αρπάξουν ένα ποτιστήρι για να βοηθήσουν στην καλλιέργεια της αυλής. Εάν δεν θέλετε να βασιστείτε στην τεχνητή νοημοσύνη, το παιχνίδι είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σύστημα δύο παικτών, όπου ο φίλος σας μπορεί να αναλάβει το ρόλο του Doraemon και να σας βοηθήσει.

Συμπερασματικά, το Doraemon Story of Seasons: Friends of the Great Kingdom δεν έχει τρομερές βελτιώσεις από το πρώτο τίτλο, αλλά όσα κάνει τα κάνει σωστά και όσοι είστε λάτρεις του franchise, δεν θα απογοητευτείτε.


Βαθμολογία: 7/10
Developer: Marvelous Inc.
Publisher: Bandai Namco Entertainment
DistributorBandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Switch
Release date: 2/11/2022 Tested on:
Switch

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review