Lunistice Review

Το Lunistice μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης A Grumpy Fox, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Deck13Ως προς την ιστορία, αναλαμβάνετε το ρόλο μιας κοπέλας της Hana, η οποία παρουσιάζεται ως ένα ανθρωπόμορφο tanuki μέσα σε ένα προσομοιωτή ο οποίος «τρέχει» δοκιμαστικές εκτελέσεις. Είστε η πρώτη περίπτωση που φαίνεται να έχει κάποιο βαθμό ελέγχου πάνω στην προσομοίωση και το παιχνίδι ξεκινάει. Ποιος όμως είναι ο λόγος για την προσομοίωση; Τι επιδιώκουν οι δημιουργοί της; Τι συνέβη στον κόσμο και τι σχέση έχει η Hana με όλα αυτά; Το παιχνίδι παρέχει μόνο ψήγματα από πληροφορίες για να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα οπότε θα πρέπει να βασιστείτε και στη δική σας διαίσθηση.


Ως προς το gameplay, το Lunistice διαθέτει ακριβέστατο χειρισμό, ενώ η αίσθηση που έχει ο έλεγχος της Hana, από το διπλό της άλμα μέχρι την επίθεση, είναι απλά απόλαυση! Ακόμη και η κάμερα, που συνήθως αποτελεί μελανό σημείο σε τέτοια παιχνίδια δουλεύει περίφημα.


Το παιχνίδι χωρίζεται σε επτά κόσμους, με καθέναν να χωρίζεται σε δύο πίστες. Πίστες οι οποίες επιδεικνύουν εκπληκτικό σχεδιασμό σε βαθμό που προκαλεί εθισμό. Όχι, δεν αστειευόμαστε γιατί πάντα, χωρίς καμία εξαίρεση, όταν βγάζαμε μια πίστα δίχως να μαζέψουμε όλα τα origami και τα 4 γράμματα H-A-N-A ξαναπαίζαμε την πίστα ξανά από την αρχή με περισσό ενθουσιασμό. Και όχι μόνο για να βρούμε όλα τα κρυμμένα αντικείμενα… Μόνο ψεγάδι που ίσως να του καταλογίζαμε είναι η περιορισμένη ποικιλία σε εχθρούς, αλλά και η παντελής έλλειψη boss battles.


Συμπερασματικά, το Lunistice είναι από τα πιο καλοσχεδιασμένα παιχνίδια του είδους, που προσφέρει 3D platforming αρίστης ποιότητας και σας θέτει αντιμέτωπους με ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις που απαιτούν να ανεβάσετε τις επιδόσεις σας για να ανταπεξέλθετε, κάτι που θα λατρέψετε!


Βαθμολογία: 9/10
Developer: A Grumpy Fox
Publisher: 
Deck13
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 8/9/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review