Evil West Review

Το Evil West μας έρχεται από την Flying Wild Hog, που φέτος μας πρόσφερε τα Shadow Warrior και Trek To Yomi, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Focus Entertainment. Ως προς την ιστορία, βρισκόμαστε στην Άγρια Δύση που έχει κατακλυστεί από βαμπίρ (τα οποία μοιάζουν περισσότερο με σιχαμερά τέρατα, παρά με βαμπίρ), που φυσικά η Κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπαστρέψει. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Jesse Rentier ένας κυνηγός βαμπίρ, που εργάζεται στην μυστική οργάνωση που διοικεί ο πατέρας του, η οποία προστατεύει την Αμερική. Με την πάροδο του χρόνου όμως, έγινε αντιληπτό από τα βαμπίρ ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται και κάνουν ήδη τα πρώτα τους βήματα με τον ηλεκτρισμό, γεγονός που είναι ικανό να εξαλείψει το είδος τους μια και καλή. Έτσι, καταστρώνουν ένα σχέδιο με σκοπό να βγουν από τις σκιές και να κυριαρχήσουν. Σκοπός σας είναι να τελειώσετε μια και καλή αυτή τη μάχη, εξολοθρεύοντάς τα.


Ως προς το gameplay, η μάχη βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας βαρύς χαρακτήρας, όπου είτε με τα χέρια του αποκεφαλίζει βαμπίρ, είτε με τα όπλα του. Έχουμε κλασσικά περίστροφο, τουφέκι, βαλλίστρα, ένα ηλεκτρικό γάντι και φλογοβόλο. Όλα τα όπλα αναβαθμίζονται και υπάρχει και skill tree, όπου ξεκλειδώνεις καινούριες κινήσεις πληρώνοντας με το νόμισμα του παιχνιδιού. Κάθε εχθρός απαιτεί διαφορετική προσέγγιση, με τον παίκτη να έχει επίσης στη διάθεση του διάφορες ειδικές ικανότητες. Ευτυχώς, ο ρυθμός με τον οποίο το παιχνίδι μας δίνει νέα όπλα, αναβαθμίσεις και ικανότητες είναι υποδειγματικός κι έτσι, πάντα ο παίκτης έχει κίνητρο να δοκιμάσει κάτι καινούριο και να πειραματιστεί με το οπλοστάσιό του.


Οπτικοακουστικά, έχουμε στα χέρια μας μία λεγόμενη ΑΑ παραγωγή. Το budget του τίτλου δεν ξεφεύγει και αυτό φαίνεται στις περισσότερες εκφάνσεις του. Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι δεν είναι άσχημο, με ωραίες χρωματικές παλέτες, όμορφα cutscenes και κάποια εντυπωσιακά σκηνικά, με τα εφέ να “δίνουν πόνο”. Παρόλα αυτά, τα πολύ έντονα χρώματα δεν βοηθούν πάντα, αφού ανά περιπτώσεις προκαλούν σύγχυση στην οθόνη και δεν συνεισφέρουν στην απρόσκοπτη περιήγηση. Ταυτόχρονα, τα σκοτεινά σημεία του παιχνιδιού είναι πιο σκοτεινά απ’ ό,τι θα έπρεπε και αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τα πιο φωτεινά.


Το ταξίδι μας σε αυτή την εναλλακτική Άγρια Δύση είχε διάρκεια 9 ώρες στην normal δυσκολία με μέσο χρόνο για την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου τα 30 περίπου λεπτά. Η διάρκεια αυτή το πολύ να ανέβει μια ώρα ακόμα για κάποιον που θα ψάξει πιο εξονυχιστικά τα επίπεδα. Δεν έχουμε παράπονο από τη διάρκεια του campaign, αλλά περισσότερο από τα ελάχιστα πράγματα, που μπορείτε να κάνετε μετά από αυτές τις 9-10 ώρες. Αυτά περιορίζονται στο New Game+, που απλά ανεβάζει ελαφρώς τη δυσκολία. Η συνολική εμπειρία πάντως ενδυναμώνεται με την παρουσία του co-op, μέχρι 2 άτομα. Μπορεί η πρόοδος να μετράει μόνο για τον έναν, όμως αν υπάρχει η επιλογή για συνεργατικό παιχνίδι, το προτείνουμε ξεκάθαρα, έναντι του solo gameplay.

Συμπερασματικά, αν σας αρέσει η ιδέα να πολεμάτε βαμπίρ στην Άγρια Δύση και δεν έχετε υψηλές απαιτήσεις, το Evil West θα σας προσφέρει μπόλικη δράση για να το απολαύσετε.


Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Flying Wild Hog
Publisher:  Focus Entertainment
Available for: PS5, Xbox X|S, PC, PS4, Xbox One
Tested on: PS5
Release date: 22/11/2022

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review