Caffeine: Victoria’s Legacy Review

Το Caffeine: Victoria’s Legacy μας έρχεται από την Ratalaika Games S.L. και πρόκειται για ένα visual novel, όπου ο καφές δίνει στους πότες του απίστευτες δυνάμεις με βάση το πόσο καλά μπορούν να αναγνωρίσουν τις γεύσεις μέσα του.


Ως προς την ιστορία, ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Taka Knight, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε αυτή την περίεργη πόλη, αφού συντρίβει το αεροπλάνο του. Η Alice μια νεαρή κοπέλα που πουλάει αρτοσκευάσματα έξω από ένα καφενείο. Καθώς προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, γνωρίζει άλλους κατοίκους αυτής της πόλης, όπως την ιδιόμορφη και απομονωμένη Eliza, την αγέρωχη barista Oceane και τον προσγειωμένο barista Mel. Για να αποτρέψει το κλείσιμο του καφενείου, αποφασίζει να κάνει το τεστ βασιλικού barista, προκειμένου να αποκτήσει αυτή τη θέση κύρους. Επίσης, ανακαλύπτει πως αυτή η πόλη σχετίζεται με την εξαφανισμένη μητέρα του και ανακαλύπτει ότι οι γονείς του έκαναν ισχυρούς εχθρούς μέσα στην πόλη.


Στην αρχή, φαίνεται σαν να επικεντρώνεται περισσότερο στους δευτερεύοντες χαρακτήρες, αλλά όλοι μπήκαν περισσότερο στο παιχνίδι καθώς προχωρούσα, ειδικά όταν έφτασα στο αληθινό τέλος. Αυτό ισχύει και για τον ίδιο τον Taka. Η γνώμη μου γι' αυτόν βελτιώθηκε καθώς προχωρούσε το παιχνίδι, αν και αρχικά τον αντιπαθούσα. Οι άλλοι βασικοί χαρακτήρες είναι γοητευτικοί με τον δικό τους τρόπο και είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς εξελίσσονται και οι ιστορίες τους ξετυλίγονται σε κάθε διαδρομή τους.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι είναι καλό. Επίσης, έχει voice overs σε ορισμένα σημεία, τα οποία είναι καλά, αλλά είναι περιορισμένα. Τέλος, η μουσική είναι αρκετά καλή και ταιριάζει στο ύφος του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, το Caffeine: Victoria's Legacy έχει έναν συναρπαστικό κόσμο, καλά ανεπτυγμένους χαρακτήρες και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Το παιχνίδι θα το αγαπήσετε λίγο παραπάνω αν είστε λάτρεις του καφέ, οπότε πάρτε την κούπα σας και καθίστε να παίξετε.


Βαθμολογία: 8/10
Developer: Ratalaika
Publisher: Ratalaika
Available for: Switch, PS4, PS5, PC
Tested on: Switch
Release date: 30/9/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review