The Legend of Heroes: Trails from Zero Review

Το Legend of Heroes: Trails from Zero, ένας τίτλος που είχε πρωτοκυκλοφορησει το 2010 στην Ιαπωνία, ήρθε επιτέλους για πρώτη φορά στη δύση για να μας υπενθυμίσει τη δύναμη της Nihon Falcom.


Ως προς την ιστορία, είστε ο Detective Lloyd Bannings να φθάνει στην πόλη Crossbell, που βρίσκεται στη μέση των δύο μεγάλων δυνάμεων της Zemuria -την αυτοκρατορία Erebonia και τη δημοκρατία του Calvard- και μαστίζεται από διαφθορά, εγκληματικότητα και πολιτικές αναταραχές. Σε αυτή την πόλη, ο Lloyd θα καταταχθεί στην αστυνομική ομάδα, Special Support Section (SSS) και μαζί με την Elie McDowell, τον Randy Orlando και την Tio Plato, θα ξεκινήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κάτοικους της Crossbell. Οι πρωταγωνιστές μας πρέπει να παλεύουν σε καθημερινή βάση με τη σκοτεινή πλευρά της πόλης που απειλεί να κατασπαράξει αργά και σταθερά όσους προσπαθούν να τη φέρουν πίσω στο φως. Οι αποστολές της SSS ποικίλουν από τις συλλήψεις εγκληματιών, έως το ψάρεμα χελιών για το τοπικό εστιατόριο. Σιγά σιγά όμως τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όταν η ομάδα του Lloyd έρθει αντιμέτωπη με την μαφία της πόλης που απειλεί να τη μετατρέψει σε πεδίο μάχης ώστε μία από τις δύο οργανώσεις της να κερδίσει την κυριαρχία.


Η αστυνομική περιπέτεια σας στην Crossbell θα σας φέρει όπως είπαμε αντιμέτωπους με πολλές σοβαρές, αλλά και κωμικές καταστάσεις με διάφορα side quests. Ολοκληρώνοντας τα μπορείτε να ανεβάσετε το Detective rank σας, ενώ λαμβάνετε και το αντίστοιχο reward για κάθε επίπεδο. Επίσης, υπάρχουν αρκετά hidden side quests που λαμβάνετε κατευθείαν από τους «πελάτες» σας.

Ως προς το gameplay, οι μάχες λαμβάνουν χώρα σε ένα πλέγμα όπου θα πρέπει να κινηθείτε για να επιτεθείτε στους εχθρούς σας ή να αποφύγετε τις επιθέσεις τους. Στο αριστερό μέρος της οθόνης σας μάλιστα βλέπετε και τη σειρά με την οποία θα κινηθούν εχθροί και σύμμαχοι μέσα στη μάχη. Για να καταφέρετε να μάθετε ουσιαστικά το σύστημα μάχης του Trails from Zero, θα πρέπει να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας του Orbment που φέρει ο κάθε χαρακτήρας σας. Η συσκευή αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί με κρυστάλλους (Quartz), που φέρουν μία ποικιλία από bonus και effects για τον χαρακτήρα που τους φοράει. Κάθε Quartz με τη σειρά του εφόσον φορεθεί αντιστοιχεί σε έναν αριθμό από elements που αθροίζουν και ξεκλειδώνουν Orbal Arts αυξανόμενης ισχύος ανάλογα με των αριθμό τους.


Εκτός του Orbment system, κάθε χαρακτήρας έχει μια σειρά από abilities που ξεκλειδώνουν με το κατάλληλο level ή την πρόοδο της ιστορίας, τα λεγόμενα crafts. Κατά τη διάρκεια της μάχης, κάθε φορά που ένας από τους ήρωές σας δεχτεί χτύπημα ή χτυπήσει έναν αντίπαλο αυξάνει ελαφρώς τα craft points του έως τους 200 πόντους συνολικά. Με το κατάλληλο κόστος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντίστοιχο craft. Με τη συμπλήρωση 100 πόντων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρά abilities, τα s-crafts, που καταναλώνουν το σύνολο του CP. Σε περίπτωση που έχετε φτάσει τα 200 CP τα s-crafts σας θα χτυπούν τους αντιπάλους σας ή θα σας θεραπεύουν για το μέγιστο value.

Το Trails from Zero δεν είναι τίτλος που ξεχωρίζει για τα πρωτοποριακά του γραφικά. Είναι όμως ένας τίτλος τρομερής αισθητικής που καταφέρνει να μας φέρει μια σύγχρονη προσέγγιση των παλιών καλών JRPG. Την παράσταση δεν κλέβουν τα όμορφα τοπία, αλλά τα ιδιαίτερα εκφραστικά character sprites και character portraits που συνοδεύουν την ιστορία μας.


Η μουσική του Trails from Zero είναι άψογη. Παρότι τα κομμάτια του τίτλου καταλήγουν να επαναλαμβάνονται συχνά λόγω της μικρής τους διάρκειας σε σύγκριση με τη μουσική των περισσότερων σύγχρονων JRPG, καταφέρνουν και μας περνάνε μια δόση νοσταλγίας.

Συμπερασματικά, το Trails from Zero προσφέρει μια φρέσκια και άκρως ικανοποιητική JRPG εμπειρία. Εντυπωσιακοί χαρακτήρες, τρομερή μουσική και όλα αυτά συνοδεία μιας ιδιαίτερης αστυνομικής περιπέτειας καθιστούν το The Legend of Heroes: Trails from Zero μία από τις καλύτερες επιλογές για τους φανς του είδους.


Βαθμολογία: 8/10
Developer: Nihon Falcom
Publisher: 
Nihon Falcom
Available for: Switch, PC, PS4, Xbox One, Xbox Series S|X
Tested on: PS4
Release date: 27/9/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review