The Dark Prophecy Review

Το The Dark Prophecy μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Star Warp, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Ratalaika Games. Ως προς την ιστορία, είστε ο Jacob, ένα αγόρι στη μεσαιωνική εποχή σε μια φανταστική χώρα. Μια μέρα μαθαίνετε ότι η μοίρα του χωριού σας, αλλά και ολόκληρου του Βασιλείου βρίσκεται σε κίνδυνο! Έτσι, θα χρειαστεί να πείσετε τους άλλους για την προφητεία που έχει αρχίσει να πραγματοποιείτε, για να τη σταματήσετε πριν να είναι πολύ αργά. Αυτό που ακολουθεί είναι μια σειρά γεγονότων που πρέπει να συμβούν προκειμένου να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο που μπορεί να διορθώσει τα πράγματα.


Ως προς το gameplay, θα μετακινήσετε έναν κέρσορα γύρω από την οθόνη με το αριστερό αναλογικό μοχλό, αλληλεπιδρώντας με αντικείμενα και χαρακτήρες με το κουμπί X. Πατήστε το τετράγωνο κουμπί για εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών λειτουργιών αλληλεπίδρασης – χρησιμοποιήστε, δείτε ή μιλήστε με. Εάν χρησιμοποιείτε το σωστό αναλογικό μοχλό, μπορείτε να μετακινήσετε τον κέρσορα με πιο αργό ρυθμό. Αν θέλετε να κάνετε τον χαρακτήρα σας να κινείται πιο γρήγορα σε κάθε οθόνη, τότε διπλασιάστε στο σημείο όπου θέλετε να μετακινηθεί. Όλα τα στοιχεία που συλλέγετε θα προστεθούν στο απόθεμά σας, τα οποία μπορείτε να ελέγξετε είτε πατώντας το κουμπί Τρίγωνο είτε μετακινώντας τον κέρσορα μέχρι το πάνω μέρος της οθόνης.


Οι επιλογές που θα κάνετε στην πορεία θα έχουν αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία… και ναι, μπορείτε να κάνετε τη λάθος επιλογή και να καταλήξετε νεκροί! Αυτό μπορεί εύκολα να δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια της σκηνής στη λίμνη, καθώς μπορείτε να περπατήσετε στον πυθμένα της λίμνης. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτό θα κάνει τον χαρακτήρα σας να πνιγεί και να χάσετε, γι' αυτό φροντίστε να κάνετε συχνά saves.

Το παιχνίδι έχει μια πλήρη λίστα τροπαίων με ένα τρόπαιο Platinum και δεδομένου ότι είναι ένας τίτλος Cross-Buy, όσοι από εσάς έχετε μια κονσόλα PlayStation 5 μπορείτε να προσθέσετε δύο τρόπαια Platinum στη συλλογή σας, καθώς η αγορά σας θα σας δώσει τόσο το PS4 όσο και το εκδόσεις PS5. Η λίστα περιλαμβάνει 11 Χρυσά τρόπαια, και μερικά από αυτά μπορεί να τα χάσετε, καθώς απαιτούν να πεθάνετε με συγκεκριμένους τρόπους ή να ολοκληρώσετε έναν στόχο συγκεκριμένα.


Συμπερασματικά, το The Dark Prophecy είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας που αποδίδει φόρο τιμής στα κλασικά του είδους, δίνοντάς μας μια παρουσίαση με pixel, ένα συμπαγές soundtrack και ευκολονόητους μηχανισμούς παιχνιδιού. Το παιχνίδι βελτιστοποιεί τα πράγματα, γεγονός που δημιουργεί μια γραμμική εμπειρία.


Βαθμολογία: 6/10
Developer: Star Warp
Publisher: 
Ratalaika Games
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 16/9/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review