Dakar Dersert Rally Review

Το Dakar Desert Rally είναι ένα arcade racing που είναι αρκετά δύσκολο. Με σύμμαχο το GPS οι οδηγοί καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις σε διαδρομές που τα όρια τους δεν είναι ξεκάθαρα, ενώ είναι αναγκαίο να σημειωθεί πως τίθεται ακόμα και το θέμα της επιβίωσης. Μία αχαρτογράφητη περιοχή δεν είναι φιλική για οχήματα και οδηγούς, και έτσι ο τερματισμός από μόνος του θα πρέπει να θεωρείται ως μία επιτυχία. Κάτι τέτοιο προσπαθεί να πετύχει η ομάδα ανάπτυξης και η αλήθεια είναι πως μέχρι έναν βαθμό τα καταφέρνει.


Ξεκινώντας, το παιχνίδι μας δείχνει κάποια πλάνα από τις πανέμορφες ερήμους της Σαουδικής Αραβίας βάζοντας μας στο mood. Οι αγώνες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία μέσα στην έρημο. Όσον αφορά την οδηγική αίσθηση, το gameplay του φέρνει πιο πολύ σε arcade, όπως και το grind του με τα XP, levels. Είναι επί το πλείστον μία fun to play εμπειρία, εκτός από το simulation mode, όπου ξεκλειδώνεται αργότερα και απευθύνεται σε hardcore fans του είδους. Γενικώς το μενού είναι απλό, γρήγορο και ευχάριστο. Θετικό το ποσό προσβάσιμο θέλει να γίνει το παιχνίδι καθώς εξαρχής προσφέρει πρόσβαση σε ένα tour στις επιλογές που διαθέτει, καλύπτοντας έτσι όλη τη γκάμα παικτών επαρκώς. Το μόνο βέβαιο είναι πως πριν τον πρώτο σας αγώνα θα είστε έτοιμοι με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.


Πολύ θετικό το εύρος των διαθέσιμων οχημάτων με πολλές γνωστές μάρκες αυτοκινήτων, μηχανών, γουρούνων και φορτηγών όπως Mitsubishi, Peugeot, Toyota, Yamaha, Huqsvarna, KTM κ.α.. Οπότε αν θέλετε να τα αποκτήσετε όλα, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να ρίξετε πολλές ώρες μέσα στο παιχνίδι. Ακόμα περισσότερες αν θέλετε να τρέξετε σε όλες τις πίστες με όλα τα διαφορετικά οχήματα. Με λίγα λόγια μη φοβάστε για το αν το παιχνίδι μπορεί να βγάλει τα χρήματά του από την άποψη του πόσες ώρες μπορεί να διαθέσει κάποιος που του αρέσει και αναζητεί κάτι τέτοιο. Όσο τρέχετε σε αγώνες εκτός από εμπειρία μαζεύετε και τα λεγόμενα Dakar Point (DP) τα οποία λειτουργούν ως χρήματα ώστε να αγοράσετε όποιο όχημα επιθυμείτε. Άξιο αναφοράς ότι το παιχνίδι βασίζεται κυρίως στο career του και δεν έχει single play αν θέλετε πχ να παίξετε με κάποιον φίλο σας. Υπάρχει όμως multiplayer mode, χωρίς να επενδύει ιδιαίτερα πάνω του. Δεν υπάρχει μεγάλο κοινό στα lobbies και οι αγώνες δεν έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον.


Σε επίπεδο επιλογών ο τίτλος δεν απογοητεύει, και έτσι τα διαθέσιμα οχήματα χωρίζονται σε 5 κατηγορίες. Από τις μηχανές και τα buggies, μέχρι τα θηριώδη φορτηγά, είναι βέβαιο πως ο καθένας θα βρει εύκολα αυτό που τον αντιπροσωπεύει. Αναμενόμενα το career mode είναι αυτό που θα κλέψει τον περισσότερο χρόνο των παικτών, και φυσικά κατά την πρόοδο του, ολοένα και περισσότερα καλούδια θα είναι διαθέσιμα.

Σε αυτό το σημείο, παράλληλα, ο χρήστης καλείται να πάρει την πρώτη σημαντική του απόφαση και αυτή έχει να κάνει με το επίπεδο δυσκολίας. Αρχικά διαθέσιμα είναι μόνο τα sports και professional, των οποίων οι διαφορές εντοπίζονται στο ποσοστό ζημιάς που επιτρέπεται να δεχθεί ένα όχημα, το επίπεδο του ανταγωνισμού και τέλος στην ενημέρωση που παρέχεται κατά τη διάρκεια του αγώνα ώστε το όχημα να παραμένει εκτός πορείας.

Συμπερασματικά, το Dakar Desert Rally κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στον χώρο του arcade racing. Απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να περάσουν χαλαρά και διασκεδαστικά τον χρόνο τους με ένα παιχνίδι που θα τους βγάλει πολλές ώρες, χωρίς να έχουν υψηλές απαιτήσεις.


Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: Saber Porto
Publisher: 
Saber Interactive
Available for: Switch, PC, PS4, PS5, Xbox Series S|X, Xbox One
Tested on: PS5
Release date: 4/10/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review