Alfred Hitchcock - Vertigo Review

Το Vertigo είναι μια αμερικανική ταινία νουάρ ψυχολογικού θρίλερ του 1958 σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Alfred Hitchcock. Η ιστορία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1954 D’entre les morts (Από τους νεκρούς) του Boileau-Narcejac και το σενάριο γράφτηκε από τους Alec Coppel και Samuel A. Taylor. Το παιχνίδι καλώς ή κακώς διαφοροποιείτε από την ταινία κάτι που το κάνει πιο ενδιαφέρον αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δυσαρεστήσει τους λάτρεις της ταινίας.


Ως προς την ιστορία, ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Ed Miller, ένας νεαρός συγγραφέας που υποφέρει από πολύ δυνατούς ιλίγγους (Vertigo) και έχει καθηλωθεί στο κρεβάτι. Ταυτόχρονα έχει απώλεια μνήμης, έπειτα από ένα ατύχημα που είχε και γι΄ αυτό αναζητά τη βοήθεια της Dr. Julia Lomas. Αυτή, με τη σειρά της, προσπαθεί μέσω της ύπνωσης, να τον κάνει να ξαναζήσει τις θαμμένες αναμνήσεις του και να τις φέρει στην επιφάνεια. Σαν ιστορία το παιχνίδι κάνει καλά τη δουλειά του να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, με μπόλικη και έντονες στιγμές και όμορφα πλάνα.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι σαν τα Life is Strange της Telltale. Στην ουσία είναι δηλαδή narrative, όπου ακολουθείς την ιστορία, η οποία είναι προκαθορισμένη. Όσον αφορά τον gameplay μηχανισμό, βουτάμε στις αναμνήσεις του Ed και βλέπουμε συγκεκριμένες σκηνές από διαφορετικές οπτικές γωνίες, μέχρι να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Αυτή η επαναληψιμότητα όμως κάποιες στιγμές κουράζει.

Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι δείχνει μετριότατο. Επίσης, το παιχνίδι έχει σε κάποια σημεία μεγάλης διάρκειας loading screens που δεν δικαιολογούνται για PS5. Ως προς τον ήχο, τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς έχουμε ένα πολύ καλό soundtrack. Τα voice acting είναι επίσης τα περισσότερα καλά.


Συμπερασματικά, το Alfred Hitchcock – Vertigo είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια που παρουσιάζει μια εναλλακτική ιστορία βασισμένη στην ταινία του 1958, με ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιστορία, δυστυχώς όμως έχει αρκετά τεχνικά προβλήματα, που θα μπορούσαν να μην υπάρχουν.


Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Soundtrack
- Καλογραμμένοι χαρακτήρες

Αρνητικά:
- Μεγάλα loading screens

Βαθμολογία: 6,5/10 Developer: Pendulo Studios
Publisher: Microids Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4|PS5, PC, Xbox One Release date: 4/10/2022
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review