A Plague Tale Requiem Review

Το A Plague Tale Requiem αποτελεί τη συνέχεια του A Plague Tale: Innocence, που μας απέδειξε ότι οι developers της Asobo Studio μπορούν με μεγάλη άνεση να δημιουργήσουν μια δυνατή ατμόσφαιρα από το μηδέν.


Η ιστορία διαδραματίζεται από έξι μήνες μετά τα γεγονότα του Innocence. Τα 2 αδέρφια φαίνεται να έχουν αφήσει πίσω τους τον εφιάλτη, χωρίς όμως να έχουν βρει ακόμη την κατάλληλη θεραπεία για την αρρώστια του Hugo, ενώ και η Amicia δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τη φρίκη που έχει ζήσει. Ο Hugo βλέπει στα όνειρα του ένα νησί, που ίσως κρύβει τη θεραπεία που χρειάζεται και έτσι οι πρωταγωνιστές μας ξεκινούν ένα ακόμη ταξίδι προς το άγνωστο, εκκινώντας μία αλληλουχία γεγονότων που δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν.


Χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία του Requiem, μπορούμε να πούμε με τεράστια σιγουριά, ότι η Asobo έχει δημιουργήσει κάτι αριστουργηματικό. Από τη πρώτη στιγμή, το A Plague Tale: Requiem μας παρουσιάζει μια Amicia και έναν Hugo, που είναι παιδιά και δεν το ξεχνάνε. Μια ξέγνοιαστη, πιο παιχνιδιάρικη και χαλαρή πλευρά, η οποία αποτελεί και ένα αναπόσπαστο κομμάτι των προσωπικοτήτων τους. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουν σταθεί στο δρόμο τους, δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα και παλεύουν για να κερδίσουν μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή. Παρόλα αυτά, θα αναγκαστούν για ακόμη μια φορά να αφήσουν αυτή τη ξέγνοιαστη παιδική τους πλευρά στην άκρη, αν θέλουν να επιβιώσουν.


Η Amicia συνεχίζει να έχει πάντα μαζί της μία σφεντόνα, την οποία μπορεί να οπλίσει με διαφόρων ειδών πέτρες προκειμένου να βάλει φωτιά, να σβήσει φωτιά, να ποτίσει με εύφλεκτο υλικό το έδαφος ή να ρίξει δολώματα για να τραβήξει την προσοχή των αρουραίων.

Συμπερασματικά, το A Plague Tale: Requiem αποτελεί ένα αξιόλογο action-adventure που θα εκτιμήσουν όσοι είχαν μία θετική εμπειρία με το Innocence.


Θετικά:
- Ενδιαφέρον σενάριο
- Όμορφα γραφικά
- Καλό voice acting

Αρνητικά:
- Πολύ γραμμικό

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Asobo Studio
Publisher:  Focus Entertainment 
Available for: PS5, Xbox X|S, PC
Tested on: PS5
Release date: 18/10/2022

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review