Temtem Review

Το Temtem, ένα νέο MMO συλλογής τεράτων, τύπου πόκεμον, όπου μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Crema, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Humble Games.

Ως προς την ιστορία, ο πρωταγωνιστής είναι ένα παιδί που αποφασίζει να εξερευνήσει τον κόσμο και να συλλέξει όλα τα Temtems του κόσμου, που όμως οι δημιουργοί προσπάθησαν να το κάνουν πιο ενδιαφέρον, υιοθετώντας έναν MMO χαρακτήρα. Η περιπέτεια ξεκινά με το character creation, όπου επιλέγετε σωματότυπο, μαλλιά και κάποια άλλα χαρακτηριστικά σας, αλλά όχι φύλο. Ο πρωταγωνιστής μας αφήνει το σπίτι του, συναντά τον καθηγητή που του προσφέρει το πρώτο του Temtem και έτσι προετοιμάζεται για το μεγάλο του ταξίδι.


Τα Temtem ανάμεσα στα οποία πρέπει να επιλέξετε είναι τρία και το καθένα έχει διαφορετικές αδυναμίες και δυνάμεις. Τα αρχικά Temtem ονομάζονται Crystle, Smazee και Houchic και ανήκουν στους τύπους Crystal, Melee και Mental αντίστοιχα. Ο καθηγητής σας γνωρίζει τους νέους σας φίλους κάνοντας μία μικρή παρουσίαση και συμβουλεύοντάς σας για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες κάθε τύπου. Οι τύποι των Temtem σε κάποιες περιπτώσεις ταυτίζονται με στοιχεία της φύσης, όπως νερό, άνεμος, γη κτλ., ενώ άλλοι τύποι, όπως mental, digital, melee, ξεφεύγουν κάπως από τα συνηθισμένα.

Οι μάχες ανάμεσα στα Temtem είναι turn-based, 2v2 και το σύστημα μάχης γίνεται απλό. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι διαφορετικοί τύποι των Temtems και θα πρέπει να επιλέγετε το κατάλληλο για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις κάθε μάχης και να οδηγήσετε την ομάδα σας στην νίκη. Όσο εκπαιδεύετε τα Temtem σας, εκείνα θα μαθαίνουν καινούργιες κινήσεις και θα εξελίσσονται σε δυνατότερες μορφές. Ακόμα υπάρχει σύστημα breeding, με το οποίο μπορείτε να ζευγαρώσετε δύο συμβατά Temtem και να δημιουργήσετε αυγά με νέα μικρά Temtem τα οποία μπορούν να κληρονομήσουν τις ικανότητες των γονιών τους. Αυτό σημαίνει πως αν σας αρέσει ένα Temtem αλλά δεν είναι ιδανικό όπως είναι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο με τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε.


Το αρχιπέλαγος που διαδραματίζεται η ιστορία αποτελείται από 6 νησιά, τα οποία διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους και στο καθένα νησί θα συναντήσετε πολλά διαφορετικά Τemtems. Συνολικά υπάρχουν 164 διαφορετικά Τemtems, τα οποία μπορείτε να προσπαθήσετε να μαζέψετε.

Ως προς τα γραφικά, τα Temtems είναι πολύ καλά γλυκούλικα και όμορφα σχεδιασμένα ανάλογα με τον τύπο τους. Επίσης, η μουσική του παιχνιδιού είναι επίσης πολύ ευχάριστη και ταιριάζει στο στυλ του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, ακόμα και χωρίς το περιεχόμενο του endgame, το Temtem αξίζει την προσοχή σας, ειδικά αν σας αρέσουν τα παιχνίδια συλλογής τεράτων, καθώς έχει ένα σύστημα μάχης που θα το βρείτε αρκετά ενδιαφέρον.


Θετικά:
- Η ατμόσφαιρα
- Το σύστημα μάχης

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενα sidequests

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Crema
Publisher: Humble Games
Distributor: Ave S.A.
Available for: PS4, Xbox One, Xbox Series S|X, PC, PS5
Release date: 6/9/2022
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review