SD Gundam Battle Alliance Review

Το SD Gundam Battle Alliance είναι ένα εθιστικό RPG δράσης που θα λατρέψουν οι θαυμαστές του franchise. Παρά τη χαριτωμένη εμφάνισή του σε στυλ chibi, αυτή είναι μια από τις καλύτερες προσαρμογές Gundam.


Το Battle Alliance είναι ένας συνδυασμός σχεδόν κάθε σειράς Gundam που κυκλοφορεί. Όλα λαμβάνουν χώρα μέσα σε ένα είδος εικονικής πραγματικότητας, όπου καταγράφονται και αποθηκεύονται οι ιστορίες Gundam. Παίζοντας ως απρόσωπος πιλότος εικονικής πραγματικότητας, καταλήγετε παγιδευμένοι στη βάση δεδομένων και μαζί με τον Juno, τον αξιωματικό των επιχειρήσεων σας και την Sakura, έχετε την αποστολή να επιδιορθώσετε κατεστραμμένα δεδομένα για να διασφαλίσετε την ελευθερία σας. Φυσικά, αυτό σημαίνει να πάτε σε πεδία μάχης σε πολλά διαφορετικά σύμπαντα και να δώσετε τις μάχες σας.


Εάν είστε λάτρης του Gundam, υπάρχει μια πραγματική συγκίνηση όταν βλέπετε ποια κοστούμια και πιλότοι εμφανίζονται στη συνέχεια. Η προαναφερθείσα καταστροφή της βάσης δεδομένων σημαίνει ότι χαρακτήρες από μακρινές πραγματικότητες μπορεί να συγκρουστούν, οδηγώντας σε μερικές ιδιαίτερα ωραίες συναντήσεις crossover. Μόλις σταλούν πίσω στον δικό τους κόσμο, ξεκλειδώνετε αποστολές «Αλήθειας» όπου μπορείτε να αναπαράγετε το βασικό σενάριο, με ακριβείς διαλόγους χαρακτήρων και όλα όσα έχετε δει στις αγαπημένες σειρές σας.


Ως προς το gameplay, κάθε στολή έχει έναν συνδυασμό μάχης σώμα με σώμα με ένα κουμπί, μια βαριά επίθεση και τρεις ειδικές κινήσεις, που συνήθως εξαρτώνται από όπλα σε απόσταση που λειτουργούν με cooldown. Μια σούπερ επίθεση είναι επίσης μια επιλογή όταν ο μετρητής σας έχει μεγιστοποιηθεί και οι αμυντικές σας τεχνικές αποτελούνται από άμυνα και αποφυγή. Και πάλι, απλά πράγματα, αλλά υπάρχει ένας αξιοπρεπής βαθμός βάθους που μπορεί κανείς να βρει σε τέλεια χρονομετρημένα μπλοκ, αποφυγές και εναέριους συνδυασμούς. Είναι όλα εύχρηστα, κατανοητά και διασκεδαστικά στη χρήση. Οι μάχες με τα bosses μπορεί να είναι πολύ απαιτητικές. Η συντριπτική πλειονότητα των αποστολών τελειώνει με μια μεγάλη μάχη εναντίον ενός θανάσιμου αντιπάλου. Αυτές οι συναντήσεις απαιτούμε μεγάλη υπομονή. περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε μια αντεπίθεση.

Συμπερασματικά, το SD Gundam Battle Alliance είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια Gundam. Ένας άκρως εθιστικός κύκλος παιχνιδιού μεταφέρει την εμπειρία, που αποτελείται από αποστολές μικρής διάρκειας, γρήγορη μάχη και τη συγκίνηση της ανακάλυψης και του ξεκλειδώματος νέων φορητών στολών.


Θετικά:
-
Το σύστημα μάχης
- Οι μάχες με τα bossses

Αρνητικά:
- Η βασική ιστορία είναι αδιάφορη

Βαθμολογία: 8,5/10 Developer: ARTDINK
Publisher:
Bandai Namco Entertainment
DistributorBandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Release date: 25/8/2022 Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review