Prinny Presents NIS Classics Volume 3 Review

Τα Prinny Presents NIS Classics Volume 1 και Volume 2 έφεραν το καθένα ένα διαφορετικό ζευγάρι παιχνιδιών στο Switch. Το Volume 3 φέρνει ένα κλασικό PlayStation παιχνίδι στις σύγχρονες κονσόλες και περιλαμβάνει τα La Pucelle: Ragnarok και Rhapsody: A Musical Adventure.

Το La Pucelle: Ragnarok στέλνει τους παίκτες σε έναν κόσμο γεμάτο με γαλλικά λογοπαίγνια και γαστρονομικές αναφορές. Ακολουθεί την ιστορία του Prier και της Culotte καθώς αναλαμβάνουν τη δουλειά του κυνηγιού δαιμόνων για την Εκκλησία της Παναγίας. Η Prier είναι υπερβολικά επιθετική στην επιθυμία της να γίνει η επόμενη Maiden of Light, μια ηρωική φιγούρα που λέγεται ότι θα επιστρέψει στον κόσμο για να αποκαταστήσει την ισορροπία όταν τη χρειάζονται περισσότερο. Ο Culotte είναι ο πολύπαθος μικρότερος αδερφός της που ανέχεται με δυσαρέσκεια τις γελοιότητες της αδερφής του.


Οι δυο τους συνοδεύονται στο ταξίδι τους για να πολεμήσουν τον Σκοτεινό Πρίγκιπα από μια ποικιλία χαρακτήρων και ακόμη και μερικά τέρατα που μπορούν να στρατολογηθούν κατά τη διάρκεια των τμημάτων μάχης. Τοποθετώντας χαρακτήρες δίπλα σε τέρατα, μπορούν να «εξαγνίσουν» τους δαίμονες, αυξάνοντας τις πιθανότητες να ενταχθούν στην ομάδα σας μόλις νικηθούν. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τις τάξεις των μαχητών σας μετά από κάθε επίπεδο, κάτι που είναι χρήσιμο όταν προσπαθείτε να επωφεληθείτε από τα ενεργειακά πεδία στα μπουντρούμια.

Κάθε επίπεδο έχει διαφορετική ροή ενέργειας, που υποδηλώνεται από τα διαφορετικά ρεύματα χρώματος που ευθυγραμμίζουν το έδαφος. Ο καθαρισμός των πηγών αυτής της ενέργειας μπορεί να βλάψει τους εχθρούς που βρίσκονται μέσα τους και να επιτρέψει στα μέλη του κόμματος να δράσουν ξανά, καθώς και να ενισχύσει ορισμένα από τα στατιστικά τους ή να τα θεραπεύσει. Η εστίαση στην κατεύθυνση αυτής της ενέργειας και στον εξαγνισμό της είναι το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της μάχης στο La Pucelle: Ragnarok. Η πλοκή είναι πολύ απλή. Κάθε κεφάλαιο προσφέρει πολλαπλές καταλήξεις ανάλογα με τις ενέργειες που κάνουν οι παίκτες.


Η έκδοση του La Pucelle: Ragnarok που περιλαμβάνεται εδώ περιλαμβάνει όλο το πρόσθετο περιεχόμενο που κυκλοφόρησε στο PSP, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον αποστολών, χαρακτήρων και ορισμένων βελτιώσεων στην ποιότητα ζωής, όπως τα γρήγορα ταξίδια.

Το άλλο μισό του NIS Classics Volume 3 είναι το Rhapsody: A Musical Adventure. Αυτό το παιχνίδι ακολουθεί τις περιπέτειες της Cornet, μιας νεαρής γυναίκας που μπορεί να μιλήσει με μαριονέτες και έχει ένα μαγικό κέρατο που μπορεί να εκπληρώσει τις ευχές, και του Kururu, μιας μαριονέτας που ήταν πάντα στο πλευρό του Cornet. Το ζευγάρι ξεκίνησε για να σώσει τον πρίγκιπα του βασιλείου, αφού έγινε πέτρα από μια κακιά μάγισσα. Το Rhapsody είναι ένα από τα πιο εύκολα RPG τακτικής που αναπτύχθηκε από τη NIS το 1998, αλλά ποτέ δεν ξεφεύγει στη σφαίρα της παιδικότητας.


Αν και απολαύσαμε τον χρόνο μας παίζοντας και τους δύο τίτλους στον τόμο 3 του Prinny Presents NIS Classics, όπως ήταν αναμενόμενο, τα παιχνίδια αισθάνονται παλιά με πολλούς τρόπους. Τόσο στο La Pucelle: Ragnarok όσο και στο Rhapsody, οι παίκτες πρέπει να ταξιδεύουν σε πόλεις, μιλώντας σε οποιονδήποτε συναντούν για να προχωρήσουν την πλοκή, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν δυσκολεύεστε να βρείτε τον μοναδικό NPC με το οποίο δεν έχετε μιλήσει ακόμα.

Συμπερασματικά, το Prinny Presents NIS Classics Volume 3 προσφέρει δύο φιλόδοξους τίτλους. Και τα δύο παιχνίδια συνοδεύονται από ορισμένες αναβαθμίσεις γραφικών, αλλά το βασικό παιχνίδι και η εμπειρία παραμένουν τα ίδια.


Βαθμολογία:
 7/10
Developer: Nippon Ichi Software
Publisher: NIS America
Available for: Nintendo Switch, PC
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 30/8/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review