F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch Review

Το F.I.S.T. είναι ένα ιδιαίτερο metroidvania παιχνίδι που μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης TiGames, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Bilibili. Η ιστορία εκτυλίζεται σε μια δυστοπική πόλη, την Torch City, όπου κατοικούν ανθρωπόμορφα ζώα, αλλά όλα αλλάζουν όταν τους επιτίθονται τα ρομπότ, Iron Dog. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Rayton, ένας λαγός και βετεράνος πολεμιστής που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όταν όμως ο καλύτερος του φίλος αιχμαλωτίζεται από Iron Dogs, τότε αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση με σκοπό να τον σώσει.


Ως προς το gameplay, έχουμε στην ουσία ένα platforming, όπου όσο προχωράτε ξεκλειδώνετε εξοπλισμό και νέες κινήσεις για να υπερβείτε τα εμπόδια και να νικήσετε τα ρομπότ που θα συναντάτε στο διάβα σας, όπου οι μάχες μαζί τους γίνονται όλο και πιο απαιτητικές. Στο επίκεντρο της μάχης, βρίσκεται η μηχανική γροθιά του ήρωα. Αρχικά έχετε στην διάθεση σας απλές επιθέσεις, δυνατές επιθέσεις και την δυνατότητα να αρπάζετε τους εχθρούς. Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, κερδίζετε χρήματα και θα βρίσκετε data disks, τα οποία χρησιμοποιείτε στο skill tree, όπου μπορείτε να ξεκλειδώνετε νέες επιθέσεις και ικανότητες. Αργότερα, βρίσκετε και δύο άλλες μορφές της γροθιάς, το αργό drill που είναι ένα τεράστιο τρυπάνι που επιτρέπει πολλαπλά χτυπήματα, και το whip που είναι ένα γρήγορο μαστίγιο, όπου το καθένα από αυτά, έχει το δικό του skill tree και σας επιτρέπει την πρόσβαση σε περιοχές όπου δεν μπορούσατε να πάτε νωρίτερα.


Ως προς τα γραφικά, ο σχεδιασμός των περιοχών είναι πολύ καλός και υπάρχει ποικιλία διαφορετικών περιβαλλόντων. Το ίδιο ισχύει και για τον ήχο, όπου τα ηχητικά εφέ και τα voice overs είναι καλά, αν και θα ήταν καλό να υπάρχει ένα πιο δυναμικό soundtrack.

Συμπερασματικά, το F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch θα σας προσφέρει ένα χορταστικό περιεχόμενο, όπου θα το ολοκληρώσετε σε 12 ώρες περίπου και θεωρείται ιδανική επιλογή σε όσους θέλουν να ζήσουν μια metroidvania εμπειρία.


Θετικά:
- Σύστημα μάχης
- Μπόλικη εξερεύνηση
- Ικανοποιητική διάρκεια περιεχομένου

Αρνητικά:
- Προβλεπόμενη ιστορία

Βαθμολογία: 8,5/10 Developer: TiGames
Publisher: Bilibili Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4|PS5, Switch, PC Release date: 7/9/2021
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review