Catmaze Review

Το Catmaze μας έρχεται από την RedBlack Spade και πρόκειται για ένα RPG. Είναι μια εξερευνητική περιπέτεια γεμάτη κρυμμένα μονοπάτια, παράξενους εχθρούς και χαριτωμένα ζώα που βοηθούν στην πορεία. Αν και φαίνεται απλό με την πρώτη ματιά, υπάρχουν πολλά περισσότερα από το αναμενόμενο κάτω από την κουκούλα, κάνοντας ένα διασκεδαστικό ταξίδι σε έναν μαγικό κόσμο.


Ως προς την ιστορία, παίζετε το ρόλο της Αλέστα, μιας νεαρής μάγισσας που ξεκινά μια αναζήτηση για να βοηθήσει την άρρωστη μητέρα της. Αυτό το απλό έργο γίνεται πιο περίπλοκο, προκαλώντας διάφορα μαγικά πλάσματα να βρουν τελικά το δρόμο σας σε ένα άλλο βασίλειο. Στην πορεία, θα αλληλεπιδράσετε με διάφορα NPC, παρέχοντας κάποιο συναισθηματικό περιεχόμενο στην ιστορία. Είτε πρόκειται για ένα χαμένο κορίτσι που φοβάται τα τέρατα είτε για ένα ξεροκέφαλο αγόρι που αναζητά τον πατέρα του, υπάρχουν αρκετές στιγμές που λειτουργούν σχεδόν σαν σύντομες δευτερεύουσες αποστολές χωρίς να διακόπτουν τη ροή της κύριας αφήγησης.


Παρεμπιπτόντως, δεν είστε το είδος της μάγισσας που κρατά ένα μαγικό ραβδί. Αντ' αυτού, βασίζεστε στους φίλους τα ζώα σας που σας ακούνε. Μία από τις πιο διασκεδαστικές πτυχές του Cat Maze είναι να βρείτε νέα πλάσματα για να προσθέσετε στη συλλογή σας, από ένα ρόπαλο μέχρι ένα κοράκι. Υπάρχουν εκπληκτικά λιγότερες γάτες από ό,τι υποδηλώνει το όνομα, αν και σας οδηγούν σε ειδικά αντικείμενα και παίζουν βασικό ρόλο στο να βρείτε το δρόμο σας στη γη.

Ως προς το gameplay είναι ένας συνδυασμός στοιχείων platforming και hack 'n' slash. Η αρχική σας αναζήτηση διαθέτει όμορφα τοποθετημένες πινακίδες που παρέχουν μια επισκόπηση του συνόλου κίνησης. Λίγη περισσότερη καθοδήγηση θα εκτιμούσαμε στην αρχή όσον αφορά το πού να πάτε πραγματικά. Υπάρχει αρκετός βαθμός οπισθοδρόμησης μέχρι να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον, κάτι που είναι αρχικά απογοητευτικό. Ένας χάρτης δείχνει πού βρεθήκατε και ερωτηματικά σας οδηγούν στην επόμενη στάση σας, ωστόσο ούτε αυτό εξηγήθηκε καλά. Μόλις ήξερα πού πήγαινα, όμως, ανακάλυψα μια πολύ πιο ευχάριστη και αρκετά εθιστική εμπειρία.


Ως προς τα γραφικά, έχουμε ένα στυλ 16-bit. Συμπερασματικά, το Cat Maze είναι μια διασκεδαστική περιπλάνηση σε έναν μαγικό κόσμο με φίλτρα και ζώα. Οι αρχικές απογοητεύσεις άνοιξαν το δρόμο για μια απολαυστική περιπέτεια, με πολλά να ανακαλύψεις και μια γεμάτη ιστορία.


Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: RedBlack Spade
Publisher: 
Ratalaika Games
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 16/9/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review