Voyage Review

Το Voyage μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Venturous, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Ratalaika. Ως προς την ιστορία, έχουμε δύο ανώνυμους επιζώντες που θα συναντήσουν πολλά περίεργα πλάσματα, τα οποία δεν γνωρίζουμε αν διακατέχουν υπερφυσικές ικανότητες ή είναι απλώς πνεύματα. Για να μπορέσουν όμως να προχωρήσουν μπροστά αλλά και να ανακαλύψουν όλα τα θαμμένα μυστικά του όπως φαίνεται εξαφανισμένου πολιτισμού, θα πρέπει να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν το ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό κινήσεών τους, όπως το σκαρφάλωμα, την αλληλεπίδραση με αντικείμενα και το “σπρώξιμο” ακόμη και βαριών αντικειμένων, με τις περισσότερες κινήσεις τους να απαιτούν την βοήθεια του άλλου χαρακτήρα. Οι χαρακτήρες αυτοί δεν έχουν κάποια gameplay διαφορά πέρα από την εμφάνισή τους και μπορείτε να κάνετε εναλλαγή αυτού που χειρίζεστε ανά πάσα στιγμή, ενώ μπορείτε να παίξετε ολόκληρο τον τίτλο εξ ολοκλήρου σε co-op λειτουργία με έναν φίλο σας, το οποίο φυσικά αποτελεί την καλύτερη επιλογή.


Ως προς το gameplay, πρόκειται στην ουσία για ένα side-scroller όπου με το ίδιο κουμπί, καλείστε να σκαρφαλώσετε, να τραβήξετε και να σπρώξετε αντικείμενα προκειμένου να συνεχίσετε την πορεία σας. Οι μηχανισμοί αυτοί καθιστούν το Voyage μία εξαιρετική επιλογή για να απολαύσετε μαζί με ένα παιδί ή μια παρέα η οποία δεν έχει καμία τριβή με τον κόσμο των video games. Στη γενικότερη ευκολία του παιχνιδιού συνεισφέρουν και οι γρίφοι που θα συναντήσετε στο ταξίδι σας οι οποίοι δεν φέρουν καμία δυσκολία και δεν πρόκειται να σας προβληματίσουν. Οι περισσότεροι από αυτούς απαιτούν να ρίξετε έναν βράχο ώστε να περάσετε στην απέναντι πλευρά ή να τραβήξετε μια σχεδία ώστε να διασχίσετε την θάλασσα.


Το Voyage είναι ένας τίτλος ο οποίος δεν θα σας πάρει παραπάνω από δύο ώρες για να δείτε το τέλος του ταξιδιού. Κυλάει ομαλά αν και πολύ συχνά θα παρατηρήσει κανείς ένα ζήτημα στο pacing καθώς ο αργός ρυθμός του, «πέφτει» ακόμα περισσότερο. Κάποιοι πιο έμπειροι στο είδος ίσως δυσανασχετίσουν με την ευκολία του, ωστόσο παραμένει μια πολύ καλή επιλογή για μικρότερες ηλικίες, καθώς τόσο η βία όσο και ο γραπτός λόγος λάμπουν δια της απουσίας τους. Δεδομένης της διάρκειας του ωστόσο, είναι μια καλοδεχούμενη πρόταση για ένα ζεστό, καλοκαιρινό απόγευμα!

Συμπερασματικά, το Voyage είναι εκείνο το σπάνιο παιχνίδι που σας προσκαλεί να κάνετε ένα πιο στοχαστικό ταξίδι, με την έλλειψη διαλόγων να το αφήνει ανοιχτό σε λίγη περισσότερη ερμηνεία εκ μέρους σας. Είναι καλό, αλλά η έλλειψη tutorial μπορεί να οδηγήσει σε άσκοπες περιπλανήσεις για λίγο.


Θετικά:
- Πανέμορφο εικαστικό
- Μαγευτική μουσική
- Οι επιλογές σας έχουν σημασία

Αρνητικά: 
Εύκολοι γρίφοι

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Venturous
Publisher: Ratalaika
Available for: Switch, PS4, PS5, PC, Xbox Series X|S
Tested on: Switch
Release date: 12/8/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review