Rainbow Laser Disco Dungeon Review

Το Rainbow Laser Disco Dungeon είναι ένα δίδυμο παιχνίδι σκοποβολής και απατεώνας με στοιχεία ρυθμού, από τον προγραμματιστή του Byte Driver. Διαδραματίζοντας το έτος 2084, η Γη έχει μετατραπεί σε δυστοπία από εξωδιάστατα κακά ρομπότ που γρήγορα θέτουν εκτός νόμου τον χορό και τη μουσική! Όμως, υπόγεια, ο Δρ Ντίσκο ανακάλυψε ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν να καταστραφούν από τη μουσική, αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει το απόλυτο όπλο Rainbow Laser, εξαφανίζεται. Τώρα είναι στο χέρι σας να βρείτε το Rainbow Laser, να σώσετε το Dysco και να επιβιώσετε από το Dungeon!


Τα χειριστήρια είναι ως επί το πλείστον απλά: μετακινηθείτε με το αριστερό μοχλό, πυροβολήστε προς την επιθυμητή κατεύθυνση με το δεξί ραβδί και χρησιμοποιήστε τις σκανδάλες και τους προφυλακτήρες της αριστερής ή της δεξιάς πλευράς για να αλλάξετε το όπλο αυτού του χεριού. Ξεκινάτε το παιχνίδι με το βασικό σετ των Pulse Pistol και Syncopistol, αλλά καθώς προχωράτε, μπορείτε να αποκτήσετε άλλα όπλα με περιορισμένα πυρομαχικά, όπως το Stinger διπλής βολής ή τον αμυντικό πίσω προφυλακτήρα.

Το Rainbow Laser Disco Dungeon διαθέτει έναν τεράστιο αριθμό δωματίων που μπορείτε να επισκεφτείτε και να καθαρίσετε, το καθένα με τους δικούς του κινδύνους, ρομπότ και άλλα πράγματα, όπως τηλεμεταφορείς ή παγίδες. Η διαχείριση των πόρων με τα συλλεκτικά όπλα είναι το κλειδί για να επιβιώσετε σε πολλά δωμάτια, καθώς θα κατακλυστείτε από τον αριθμό των εχθρών. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια roguelite, δεν υπάρχουν μόνιμες αναβαθμίσεις που να μεταφέρονται από το ένα playthrough στο άλλο, επομένως κάθε φορά που αποκλείεστε, ουσιαστικά ξεκινάτε ξανά από την αρχή.


Εκτός από τη δυνατότητα προσθήκης προσαρμοσμένης μουσικής, υπάρχουν πολλές δυνατότητες που κάνουν την εμπειρία πιο εύκολη και πιο προσιτή. Μπορείτε να μειώσετε τα ειδικά εφέ και ακόμη και να προσαρμόσετε τον χρωματισμό του παιχνιδιού σε κάτι με το οποίο αισθάνεστε πιο άνετα ή μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι με το ένα χέρι. Επιπλέον, περιλαμβάνονται δύο είδη Easy modes που σας επιτρέπουν να συνεχίσετε την εξερεύνηση του μπουντρούμι ακόμη και αφού χάσετε όλη σας την υγεία, χωρίς να χάσετε την πρόοδό σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι παίζεται καλύτερα με χειριστήριο αντί για πληκτρολόγιο και ποντίκι, ειδικά καθώς η στόχευση με το ποντίκι είναι αφύσικη καθώς η βολή κλειδώνεται σε 12 κατευθύνσεις. Η οθόνη ρύθμισης του gamepad που εμφανίζεται όταν ξεκινάτε το παιχνίδι για πρώτη φορά δεν είναι διαισθητική, αλλά μετριάστηκε γρήγορα χρησιμοποιώντας το ποντίκι για να εκχωρήσετε τα σωστά κουμπιά και μετά είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Υπάρχει κάτι περίεργα ικανοποιητικό στο Rainbow Laser Disco Dungeon. Παρόλο που δεν κατάφερα ποτέ να σώσω τον Dr. Dysco, το Rainbow Laser Disco Dungeon με αναπτύχθηκε μετά από μερικά playthroughs. Η εκτυφλωτική λάμψη των εικαστικών, η ανάλαφρη δυστοπική πλοκή, οι περίεργες αλλά γοητευτικές vintage φωνές από κείμενο σε ομιλία και φυσικά η groovy μουσική ντίσκο από διάφορους καλλιτέχνες, όλα συνθέτουν ένα έντονο αλλά διασκεδαστικό πακέτο.


Βαθμολογία: 8/10
Developer: Vector Hat
Publisher: Vector Hat
Available for: Nintendo Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 1/7/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review