Live a Live Review

Τo Live a Live πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1994, όμως δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ στη Δύση. Τώρα όμως η Square Enix κυκλοφορεί στο Nintendo Switch ένα remake του τίτλου, χρησιμοποιώντας την HD-2D τεχνοτροπία των Octopath Traveller και Triangle Strategy.


Πρόκειται για ένα παιχνίδι, με οχτώ διαφορετικά κεφάλαια και πρωταγωνιστές με ιστορίες που απλώνονται στο χρόνο και διαφοροποιούνται στην αισθητική και το gameplay τους. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη σειρά που πρέπει να παίξουμε τα κεφάλαια. Ωστόσο όλες οι ιστορίες συνδέονται με έναν τρόπο που λειτουργεί έτσι ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος του παιχνιδιού.

Το Live A Live είναι ένα παραδοσιακό jRPG που θα συναντήσουμε πολλές ανατροπές. Οι ιστορίες που θα παίξουμε είναι σχετικά σύντομες, αλλά πολύ ενδιαφέροντες. Κάθε κεφάλαιο διαρκεί από 30 λεπτά μέχρι και τρεις ώρες, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουμε όλους τους ήρωες. Τελειώνοντας τα 7 βασικά κεφάλαια, ξεκλειδώνουμε τα τελευταία δύο κεφάλαια που ανάλογα τις επιλογές μας, μας προσφέρουν δύο διαφορετικά endings. Συνολικά το παιχνίδι διαρκεί 20-25 περίπου ώρες και οι ιστορίες είναι γραμμικές. Αφού ξεκλειδώσουμε και τον όγδοο χαρακτήρα, θα δούμε πώς όλα αυτά τα κεφάλαια συνδέονται μεταξύ τους.


Ως προς το σύστημα μάχης του παιχνιδιού, είναι turn- based. Η διαφορά όμως με το κλασικό turn-based gameplay είναι πως στο Live A Live οι χαρακτήρες κινούνται σε τετράγωνα στον χώρο. Κάθε βήμα ανεβάζει και την μπάρα της σειράς για εμάς και τους εχθρούς,. Επίσης. δεν υπάρχουν απλές επιθέσεις, καθώς κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες, που πληθαίνουν όσο ανεβαίνουνε level.

Ως προς τα γραφικά, η Unreal Engine μάς προσφέρει δισδιάστατα HD γραφικά, διατηρώντας όμως την πιξελιασμένη μορφή των αρχικών. Έχουμε επίσης, κάποια ενδιαφέροντα εφέ. όπως το κούνημα των φύλλων, του γρασιδιού, του αέρα και του νερού. Οι επιδόσεις επιπλέον είναι ικανοποιητικές καθώς είναι στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο και ο χρόνος φόρτωσης έχει ελαχιστοποιηθεί.


Συμπερασματικά, το remake του Live A Live είναι πολύ καλό, διατηρεί αυτούσιο το gameplay του πρωτότυπου, ενώ ταυτόχρονα οι βελτιώσεις στον τομέα των γραφικών και του ήχου το ανεβάζουν ένα επίπεδο. Εάν είστε λάτρεις των 16bit JRPGS, αυτό το παιχνίδι είναι για σας!


Θετικά:
- Όμορφος οπτικοακουστικός τομέας
- Ιδιαίτερο σύστημα μάχης

Αρνητικά:
-Το στυλ του χιούμορ

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Square Enix
Publisher: Nintendo
Available for: Nintendo Switch
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 22/7/2022

Ευχαριστώ πολύ την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review