F1 22 Review

Το F1 22 που μας έρχεται από την Codemasters διαθέτει διάφορες λειτουργίες παιχνιδιού για έναν χρήστη, η πρώτη από τις οποίες είναι το Career, στο οποίο ακολουθούμε το δικό μας δρόμο προς το πρωτάθλημα.

Αυτή η λειτουργία καριέρας έχει δύο πιθανά μονοπάτια πέρα από την επιλογή F2 ή F1, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε οδηγός που θα ενταχθεί σε μία από τις πιο διάσημες ομάδες. Μπορούμε επίσης να είμαστε ο ιδιοκτήτης της δικής μας ομάδας, οπότε η διαχείριση του αυτοκινήτου και τα περισσότερα μέλη θα είναι δική μας επιλογή. Για να προχωρήσουμε, θα πρέπει να κερδίσουμε διάφορους αγώνες για να αποκτήσουμε δημοτικότητα στον χώρο των αγώνων. Ωστόσο, πριν μπούμε κατευθείαν στην αρένα, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε τρεις προπονήσεις. Στις οποίες θα είμαστε σε θέση να εξοικειωθούμε με την πίστα, και την ίδια στιγμή μας δίνει την δυνατότητα να βελτιώσουμε ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου μας καθώς για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτές τις βελτιώσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πόντους που συλλέγουμε.


Με κάθε νίκη, ανεξάρτητα από τη λειτουργία, συλλέγουμε πόντους εμπειρίας που κερδίζουμε και έτσι θα έχουμε πρόσβαση στην αγορά νέων διακοσμητικών. Επίσης, μπορούμε να αγοράσουμε το Podium Pass Gold για να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερα αντικείμενα που δεν ξεκλειδώνονται τόσο εύκολα.

Το παιχνίδι διαθέτει και Battle Pass σύστημα. Οτιδήποτε κάνετε, ανεβαίνετε levels στο Podium Pass, ξεκλειδώνοντας κάποια δωρεάν αντικείμενα. Στο MyTeam career υπάρχουν και οι Icons, οδηγοί που έχουν γράψει ιστορία στο αγώνισμα και μπορούν να αγοραστούν ως DLC.


Επιπλέον έχουμε το Grand Prix, όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας αγωνιστικό σχήμα όπως μας αρέσει, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για την αναβάθμιση των αυτοκινήτων μας και την κατάταξη. Έχουμε τη λειτουργία χρονομέτρησης, η οποία είναι ιδανική για όσους είναι νέοι στους τίτλους F1. Εδώ υπάρχει η ευκαιρία να μάθουμε τις διαφορετικές πίστες και να σπάσουμε τα ρεκόρ μας.

Τέλος, έχουμε το Pirelli hot laps, εδώ θα αντιμετωπίσουμε διαφορετικές προκλήσεις, μόνο που εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σπορ αυτοκίνητα. Οι προκλήσεις κυμαίνονται από τη διέλευση από σημεία ελέγχου, από κώνους, από μια περιοχή όπου πρέπει να διατηρήσουμε μια συγκεκριμένη ταχύτητα και μια πρόκληση όπου πρέπει να νικήσουμε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο.


Η Formula 1 είναι ένα τρομερά απαιτητικό άθλημα και αυτό μεταφέρεται όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται εντός του παιχνιδιού. Ένας αγώνας τη νύχτα σε βροχή αρκεί για να σας πείσει, αφού κάθε δευτερόλεπτο θα πρέπει να έχεις το νου σου στο πόσο ολισθηρό είναι το οδόστρωμα, στα καύσιμά σου, στην κατάσταση των ελαστικών σου, στα φρένα σου, την ώρα που φυσικά πρέπει να αποδίδεις άριστα στις απαιτητικές στροφές, μιας και η AI πιέζει για να διεκδικήσει κάθε χώρο που θα της δώσεις.

Συμπερασματικά, το F1 22 κατάφερε να μας προσφέρει το καλύτερο simulator μέχρι στιγμής για την F1.


Θετικά:
-
Το gameplay του αντιπροσωπεύει επαρκώς τις αλλαγές στους κανονισμούς
- Ρεαλιστικό μοντέλο τύπου και φθοράς ελαστικών
- Πληθώρα από επιλογές προσβασιμότητας και assists για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων

Αρνητικά:
- Οι μικροσυναλλαγές στο F1 Life - Δύσκολο να παιχτεί με χειριστήριο, χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμό - Δεν υπάρχουν καινούργια modes

Βαθμολογία: 8/10 Developer: Codemasters
Publisher:
EA Sports
DistributorBandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Release date: 1/7/2022 Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review